Pozicijų uždarymas prekyboje, kuri neaktyvi dėl atostogų Japonijoje, suteikė paramos doleriui po to, kai jena trečiadienį šoktelėjo 1.9 proc. iki 109.21 dol.

Tačiau dolerio parama buvo silpna. Naftos kainos trečiadienį pasiekė rekordą pakilusios iki 100 dol. už barelį, o Dow Jones indeksas metus pradėjo prasčiausiai per visą istoriją trečiadienį nusmukęs 220 punktų.

Dolerio indeksas, kuris matuoja valiutos vertę valiutų krepšelio atžvilgiu, trečiadienį pasiekė dienos žemumą – 75.9. Tai žemiausias lygis per beveik visą mėnesį. Ketvirtadienį jis šiek tiek atsigavo pakilęs iki 76.01.

Nepaisant nedidelio dolerio pagyvėjimo, „Standard Chartered Bank“ strategas Thomas Harr abejoja, kad šis dolerio stiprumas ilgai tęsis. “Mes manome, kad artimiausią ketvirtį doleris susilpnės“, - teigė strategas.

„Per ateinančias savaites euro/dolerio pora gali pasiekti 1.50 lygį dėl prastų JAV naujienų, dėl tikimybės, kad Federalinis Rezervų Bankas stipriai mažins palūkanas ir dėl aukštų naftos kainų.“

08.30 Lietuvos laiku euro kursas buvo 1.4720 dol., jis pamažu kilo iš 1.47 dol. lygio, tačiau buvo toli nuo trečiadienio 1.4750 dol. aukštumų. Per 2007-uosius metus euras pakilo daugiau kaip 10 proc., o lapkričio mėnesį pasiekė rekordinę aukštumą – 1.4968 dol.

Trečiadienį dolerio smukimas įsibėgėjo, kai ISM institutas paskelbė, kad JAV įmonių gamybos indeksas gruodžio mėnesį smuko iki 47.7. Šis sumažėjimas sektorių priartino prie lygio, kuris asocijuojamas su JAV nuosmukiu.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją