„Orion Securities ASA” pastebi, kad pasaulinė pieno rinka išlieka dinamiška, o tuo pačiu ir sunkiai nuspėjama kitų metų kontekste. Tačiau, viena yra aišku, kad pieno produktų kainos išsilaikys ganėtinai aukštos, kurias skatint turėtų tiek auganti globalinė paklausa, tiek ir tikėtinas žaliavinio pieno trūkumas pasauliniu mastu, rašoma „Orion Securities” pranešime.

Pažymima, jog „Pieno žvaigždės” kitiems metams prognozuoja 750 milijonų litų pardavimus, bei ne mažesnį kaip 4 proc. procentų grynąjį pelningumą. „Orion” pastebi, kad iki šiol bendrovės vadovybė nenuvildavo investuotojų savo prognozėmis, todėl ateinančių metų „Orion Securities” lūkesčiai sutampa su bendrovės prognozėmis.

Remiantis „Orion Securities ASA” prognozėmis, bendrovės EV/EBITDA rodiklis ateinantiems metams yra 5,4. Atlikus palyginamųjų rodiklių analizę, „Orion Securities” analitikai nustatė, kad „Pieno žvaigždžių” vertė yra 6,50 lito už vieną akciją. Todėl „Orion Securities ASA” rekomenduoja pirkti pastarosios bendrovės akcijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją