Žinia, kad pagrindinis JAV bankas „Citigroup“ gavo 7,5 milijardų dolerių paramą iš „Abu Dhabi‘s“ investicinės grupės, antradienį pakėlė JAV akcijas ir dolerį, kuris pasiekė savo antrą didžiausią vienos dienos šuolį šiais metais.

Europos akcijos pasekė Wall Streeto pavyzdžiu ir trečiadienį pamažu kilo po dviejų dienų smukimo.

Tačiau Azijos akcijoms pasitikėjimo išaugimas buvo trumpalaikis ir jos nustojo augti dėl prastų JAV ekonomikos naujienų. Tai paskatino apdairius investuotojus pasiimti pelną iš dolerio smarkaus šuolio ir reto bankų akcijų augimo.

„Citigroup bankas yra svarbus, tačiau jis yra tik vienas didesnio vaizdo apsektas“, - teigė Peter‘is Vann‘as, „Constellation Capital Management“ investavimo tyrimo vadovas Australijoje. „Yra didelė tikimybė, kad bus didesnių nuostolių.“

Doleris smuko 0,25 proc. iki 108,50 jenos po antradienio 1,5 proc. šuolio ir vėl sudarė spaudimą eksportuotojams, tokiems kaip Toyota Motor.

„Rinka yra gana nepastovi“, - teigė Gerrardas Katzas, „Standard Chartered“ Šiaurės Azijos užsienio valiutų prekybos vadovas Honkonge. „Vis dar vyrauja metų pabaigos nenoras rizikuoti ir pozicijų apmokėjimas.“

Auksas, kuris tarnauja kaip infliacijos apsauga ir dažniausiai eina koja kojon su nafta, padidino antradienio nuostolius ir smuko žemiau 805 dol. už unciją.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją