Ekonomistas iš Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) neįvardino šių šalių ir neatskleidė tokio sprendimo priėmimo termino, tačiau laikraščiui sakė, jog JAE Centrinis bankas „rimtai svarsto galimybę atrišti dirhamą nuo dolerio ir pakeisti valiutos kursą“.

Pasak jo, net jeigu Persijos įlankos bendradarbiavimo taryba, kuriai priklauso JAE, Saudo Arabija, Bahreinas, Kuveitas, Kataras ir Omanas, nepriims vieningo sprendimo šiuo klausimu, tai „viskas baigsis tuo, kad trys arabų šalys priims savarankiškus sprendimus“ pakeisti valiutų kursą.

Arabų žiniasklaidoje skelbiama, kad prie Kuveito, jau pakeitusio savo valiutos kursą dolerio atžvilgiu, gali prisijungti Kataras ir JAE, kuriose pastebimi stiprūs infliacijos procesai. Jungtiniuose Arabų Emyratuose infliacija siekia 9,3 proc., o Katare ji dar aukštesnė.

Pagrindinis JAE Ekonomikos ir planavimo ministerijos patarėjas ekonomikos klausimais Arefas Al Farra antradienį laikraštyje „Al-Ittihad“ pareiškė, kad dirhamos pririšimo prie dolerio išlaikymas ir toliau liks infliacijos procesų šalyje priežastimi.

Jis pasisako už dirhamos sustiprinimą dolerio atžvilgiu bent jau 10 procentų. Šiuo metu esantis valiutų kursas – 3,67 dirhamų už vieną dolerį – turėtų būti 3,3 dirhamų už dolerį, mano A. Al Farra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją