Nerimas dėl didesnių kreditų rinkos nuostolių JAV finansų sektoriui pakenkė doleriui ir nusmukdė jį 110.20 jenos – toks lygis paskutinį kartą buvo matytas 2006-ųjų gegužę.

Naftos kaina sumažėjo daugiau nei 1$, kai OPEC centrinė figūra Saudo Arabija savaitgalį pasakė, kad eksporto grupė diskutuos dėl naftos išeigos didėjimo, o auksas nusmuko, kai kreditų rinkos paskatino investuotojus parduoti šį metalą po jo augimo.

01.08 Grinvičo laiku Tokijo Nikkei vidurkis buvo nusmukęs 2.6%, o MSCI, matuojantis Azijos Ramiojo vandenyno akcijas, buvo nusmukęs 1.4% iki trijų savaičių žemumų. Praėjusią savaitę MSCI indeksas nusmuko 3.2%. Tai buvo didžiausias jo nuosmukis per savaitę maždaug trijų mėnesių laikotarpyje.

Investuotojai pardavė Japonijos eksportuotojų akcijas nerimaudami, kad smunkantis JAV doleris pavirs mažesnėmis įplaukomis iš užjūrio pardavimų. Canon, Honda Motor ir Sony Corp smuko daugiau nei 2%.

Pietų Korėjos eksportuotojams spaudimą taip pat darė Samsung Electronics, nusmukęs 1.9%, ir Hyundai Motor, nusmukęs 2.5%.

Investuotojai išgraibstė Rio Tinto akcijas, o tai jų kainą pakėlė 10%, tačiau BHP akcijos smuko 1.5%.

Po Azijos rinkų nuosmukio sekė nuosmukis Wall Street‘e, kuris penktadienį smuko dėl technologijos akcijų mažėjimo paskelbus Qualcomm Inc liūdną perspektyvą.

Penktadienį Nasdaq Composite indeksas smuko 2.5%. Tai buvo jo didžiausias nuosmukis per savaitę nuo 2001-ųjų rugsėjo.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją