Paklaustas ar nuosmukis buvo neišvengiamas, G.Sorosas atsakė: „Aš manau, kad mes tikrai patirsime sulėtėjimą ir tas sulėtėjimas bus didesnis nei mano Benas Bernanke (Centrinio banko pirmininkas).”

Garsus dėl savo spekuliacinės „The Bank of England“ atakos, kuri atnešė jam daugiau nei 1 milijardą dolerių, G.Sorosas atsisakė įvardinti valiutas, kurios šiuo metu yra silpnesnės. Jis taip pat atsisakė komentarų apie dolerį.

„Aš tiksliai žinau kuria kryptimi eina valiutos, bet nesiruošiu šito pasakyti jums,“ - teigė G.Sorosas savo auditorijai.

Praėjusią savaitę investavimo guru Jimas Rogersas, kuris kartu su G. Sorosu 1970-aisiais įkūrė „The Quantum Fund“, rekomendavo dolerio, taip pat JAV investicinių bankų ir būsto akcijų, pardavimą.

G. Sorosas teigė, kad dabar Kinija yra „absoliuti laimėtoja“ ekonomikos srityje ir ateinančius keletą metų jos ekonomika ir toliau kils.

„Šiuo metu ji patiria fantastiškus pasikeitimus, tačiau manau, kad dešimties metų laikotarpyje jūs galite pamatyti Kinijoje finansinę krizę,“ - teigė G.Sorosas.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją