Prekyba centrinėje rinkoje nebuvo labai aktyvi ir didesnių siurprizų nepateikė, tačiau to negalima pasakyti apie prekyba tiesioginiais sandoriais - jais buvo perparduota 17 tūkst. arba 5,24 proc. "Lisco Baltic Service" (LBS) akcijų po 0,43 lito, tai 8 proc. brangiau nei dabartinė rinkoje. Antradienį šiomis akcijomis nebuvo prekiauta..

Skirtingai nei "Lisco Baltic Service" aktyviau buvo prekiauta "Klaipėdos transporto laivyno" (KLTL) akcijomis, kurios brango 2,63 proc. iki 0,39 lito, o tuo tarpu apyvarta siekė 55 tūkst. litų.

Visos akcijos buvo nupirktos po 0,39 lito, o tai reiškia, kad rinkoje aktyviau pradėjo reikštis "Klaipėdos transporto laivyno" akcijų pirkėjai, kuriuos, greičiausiai, paveikė pirmadienį pasirodžiusios naujienos, apie greitai prasidėsiantį privatizavimo procesą.

Be to, Valstybės turto fondo privatizavimo direktorius A.Malikėnas teigė, kad privatizavimui ruošiamomis bendrovėmis "Klaipėdos transporto laivynas" bei "Lietuvos jūrų laivininkystė" (LJL) domisi bent po du potencialius investuotojus.

Antradienį "Lietuvos jūrų laivininkystės" akcijos taip pat brango vienu centu iki 0,13 lito, tačiau apyvarta buvo kiek kuklesnė - 8 tūkst. litų.

Jeigu privatizavimo komisija pradėtų svarstyti bendrovių privatizavimo programas savaitės pabaigoje, tai už dešimt dienų turėtume sulaukti privatizavimo pradžios. Neabejotinai artimiausiu metu, tokie veiksmai turėtų suaktyvinti prekybą laivybos bendrovių akcijomis.

Didžiausią 102 tūkst. litų apyvarta galėjo pasigirti "Snaigės" (SNAI) akcijos, kurių kaina smuktelėjo 0,67 proc. iki 73,01 lito.

Šiuo metu rinkoje laisvų perspektyvios bendrovės akcijų yra labai mažai, todėl pasirodžius didesnei akcijų pasiūlai patrauklia kaina buvo sulaukta ir aktyvesnės prekybos.

Kitų bendrovių akcijos didesnio dėmesio nesulaukė ir nė vienos jų apyvartos nepersvėrė net 20 tūkst. litų. "Ekrano" (EKRA) akcijos po pirmadienio kritimo kiek atsigavo ir pabrango 1,68 proc. iki 6,05 lito, tuo tarpu apyvarta siekė tik 15,5 tūkst. litų.

Natūralu, kad dvi dienas iš eilės pigusių akcijų kainą kiek pasikoreguoja. Tolimesnes kainos tendencijas lems tai, kaip greitai bus atnaujinta gamyba bei modernizavimas, o tam labai daug įtakos turės, kiek laiko bendrovei pareikalaus kompensacijų už gaisro padarinius atsiėmimas iš draudimo bendrovės.

JT finansų analitikas Laurynas Byla

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją