Specialistai investavimo naujokams, siekiantiems užsidirbti, pataria pinigus investuoti, pavyzdžiui, į obligacijas, susietas su akcijų indeksais ir apsaugančias nuo nuostolių, bet obligacijų populiarumas kasmet mažėja.

Investicijos į akcijas yra labai rizikingos, tačiau specialistai pastebi, kad nepatyrę investavimo naujokai jomis žavisi dėl galimo pelningumo.

"3-4 metus tęsiasi unikalus laikotarpis, kai praktiškai visos rinkos kyla, tad apetitas prieaugiui yra labai didelis ir dažnai neadekvatus. Rizika dažnai neįvertinama, nes nuosmukio dar nesame patyrę - tik keletą korekcijų. Kita vertus, kol kas nematau fundamentalių priežasčių, kodėl artimiausios Lietuvai akcijų rinkos turėtų pakeisti kryptį", - „Lietuvos žinioms” sakė "Finasta investicijų valdymo" direktorius Andrius Barštys.

Pasak specialistų, nemažai žmonių siekia vienu šūviu pakloti du zuikius - išspausti pelno iš akcijų ir kartu išvengti rizikos netekti pinigų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją