Kadangi bendroje pajamų struktūroje vis didėja dalis mažos maržos paslaugų (tokių kaip internetas ir susiję paslaugos) dalis, EBITDA marža ir toliau mažėja. Tačiau, „Teo” pelningumas išlieka vienas iš aukščiausių tarp Europos telekomunikacijų įmonių, rašoma Orion Securities ASA pranešime spaudai.

Kaip ir buvo tikėtasi, įjungtų fiksuoto ryšio linijų skaičius viršijo išjungtų linijų skaičių. Tokia tendencija turėtų išsilaikyti trumpuoju laikotarpiu, tačiau pastebėtina kad telefonijos minučių skaičius mažėja, ir tai kelia abejones ar laukiamos pajamos iš šios veiklos bus surinktos kaip ir tikėtasi.

Taip pat norėtume atkreipti dėmesį, kad „Teo” nepavyksta taip greitai, kaip buvo tikėtasi anksčiau, pritraukti skaitmeninės televizijos vartotojų. Orion Securities šiek tiek sumažino vartotojų skaičiaus ir pajamų prognozes, manydami, kad 2007 metų pabaigoje TEO turės apie 20-25 000 skaitmeninės televizijos abonentų.

Kita vertus, TEO sparčiais tempais augina bevielio interneto prieigos taškų skaičių. Turėjusi po pirmo ketvirčio 842 tokių taškų, įmonė planuoja šį skaičių padidinti iki 20 000 iki 2007 metų pabaigos. Kadangi jau nuo kovo ši paslauga vartotojams yra mokama, interneto dalis bendroje pajamų struktūroje ir toliau turėtų augti.

Orion Securities ASA analitikų teigimu, tikroji akcijos vertė po dividendų išmokėjimo siekia 2,80 Lt. Tikroji vertė buvo nustatyta remiantis EV/NOPLAT reikšmė lygi 15,0, kuri, kaip tikisi Orion analitikai, yra teisinga vertinant telekomunikacijos įmonę Baltijos regione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją