Penktadienį JAV doleris bei kitos didelių palūkanų valiutos pabrango paskelbus solidžius JAV darbo rinkos duomenis, kurie sustiprino ir spekuliacinę prekybą, kai investuotojai pigiai skolinasi mažų palūkanų valiutą ir investuoja ją į valiutą šalių, turinčių didesnę palūkanų normą.

Tačiau pirmadienį sumažėjo Vokietijos ir JAV iždo obligacijų pelningumas ir to užteko, kad prasidėtų dolerio išpardavimas ir sustiprėtų mažų palūkanų jena bei Šveicarijos frankas. Nerimas dėl būsto paskolų rinkos atsiliepė Europos ir JAV akcijų rinkoms.

"Ne žemės ūkio sektoriaus naujų darbo vietų duomenys penktadienį padidino apetitą rizikai, tačiau tai nebuvo masinis reiškinys, - sakė Niujorko "Standard Chartered" valiutų strategas Mike'as Moranas. - Šiuo metu investuotojai dar gana atsargūs".

Doleris atpigo 0,7 proc. - iki 117,35 jenos, o euras smuktelėjo 0,5 proc. - iki 154,35 jenos.

Prekiautojai teigė, jog vienas didžių centrinių bankų pradėjo pardavinėti svarus sterlingų ir superka jenas, tai sukėlė ženklesnius kursų svyravimus. Svaras sterlingų jenos atžvilgiu atpigo 1,2 proc. - iki 226,00 jenos.

Rinkos dalyviai didžiausią dėmesį pastaruoju metu skyrė investicinės aplinkos rizikos vertinimui ir beveik nereagavo į esminius ekonominius rodiklius. Šią savaitę pasirodysiantys JAV mažmeninės prekybos ir infliacijos duomenys, jei ženkliai skirsis nuo prognozių, gali įtikinti rinkas vėl susikoncentruoti į ekonomikos vystymosi perspektyvas.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją