Jena dolerio atžvilgiu pigo trečią dieną iš eilės, nes prekiautojai pripažino, jog Japonijos centriniam bankui padidinus palūkanų normą vargu ar sumažės Japonijos valiutos pardavimas.

Investuotojai neturi vieningos prognozės dėl to, ar Japonijos centrinis bankas trečiadienį padidins bazinę palūkanų normą iki 0,5 proc., tačiau jie vis labiau sutaria, jog, net ir padidinus normą, jena išliks populiaria spekuliacijų valiuta, kai investuotojai skolinasi mažų palūkanų jeną ir už ją perka didesnių palūkanų valiutas siekdami pelno.

"Normos padidinimas gali būti nepakankama priežastis staiga sustabdyti jenos naudojimą spekuliacinėje prekyboje, todėl Japonijos valiuta greičiausiai išliks silpna, - sakė Vašingtono "Ruesch International" rinkos analitikas Alexas Beuzelinas. - Net jei jie ir padidins normą, tai nepakeis fakto, jog Japonijos palūkanos išlieka ženkliai mažesnės nei kitose šalyse".

A. Beuzelinas taip pat pažymėjo, jog investuotojai atidžiai analizuos Japonijos centrinio banko pranešimą ieškodami užuominų apie monetarinės politikos griežtinimo tempus ir mastą.

Euras buvo ženkliai pabrangęs "BBC News" pranešus, jog Vašingtonas jau parengė oro atakos prieš Iraną planuos ir ketina atakuoti ne tik branduolinius įrengimus, bet ir naftos gavybos infrastruktūrą, teigė "Brown Brothers Harriman" valiutų prekybos strategas Marcas Chandleris.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją