Obligacijų, kurios vienos įsigijimo kaina buvo iki 100 litų, investavimo koeficientas yra 92 procentai; obligacijos, kainavusios iki 110 litų, investavimo koeficientas - 174 procentai. Investavimo koeficientas rodo, kokia padidėjusios akcijų portfelio vertės dalis tenka obligacijos savininkui.

SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento direktorius Vykintas Misiūnas sakė, kad ši emisija buvo pirmoji, susieta tiesiogiai su užsienio įmonių akcijomis, o ne su akcijų indeksais. „Visi penki Švedijos, Norvegijos ir Danijos bankai yra stiprūs, turintys ilgametes veiklos tradicijas, šių bankų akcijų kainos nuolat auga. Be to, jie gerai žinomi ir mūsų šalies rinkoje - kiekvienas iš šių bankų turi antrines įmones Lietuvoje“, - sakė jis.

Penki bankai, į kurių akcijas buvo pasiūlyta investuoti, - SEB, „Danske Bank“, „DnB NOR Bank ASA“, „Nordea Bank“ ir „Swedbank“ - savo valstybėse (Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje) yra didžiausi arba vieni iš didžiausių bankų. Šių bankų antrinės įmonės - SEB Vilniaus bankas, „Hansabankas“ ir „DnB Nord“ yra vieni didžiausių bankų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Iki vasario 6 dienos SEB Vilniaus bankas dar platina su Didžiosios Kinijos įmonių akcijų kainų indeksų portfeliu susietas obligacijas. Nuo vasario 8 d. bankas platins naujas su Rytų, Pietryčių ir Vidurio Europos įmonių akcijų kainų indeksu New Europe Blue Chip ir su Brazilijos, Rusijos, Indijos ir Kinijos įmonių akcijų kainų indeksu S&P BRIC 40 susietų obligacijų emisijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją