Neįtikėtinai palankūs "Reuters" ir Mičigano universiteto JAV vartotojų pasitikėjimo apklausos rezultatai užbaigė solidžių JAV ūkio rodiklių savaitę ir sustiprino prognozes, kad Federalinis atsargų bankas artimiausiu metu nemažins JAV bazinės palūkanų normos.

98 punktų vartotojų pasitikėjimo rodiklis ženkliai viršijo Volstrito prognozes ir sustiprino dolerį prekybos sesijos pradžioje. Tačiau artėjant savaitgaliui dauguma prekiautojų nusprendė atsiimti pelną, nes euras neviršijo 1,29 dolerio techninio lygio.

Eilė stiprių JAV ūkio rodiklių susilpnino prognozes, jog šiemet bus sumažinta palūkanų norma. Artimiausias Federalinio atsargų banko monetarinės politikos komiteto susitikimas įvyks sausio 30-31 dienomis.

Prekiautojai ir analitikai atidžiai seka ne tik JAV ekonomikos duomenis ir JAV centrinio banko retoriką, bet ir jenos kursą. Analitikai prognozuoja tolesnį jenos nuosmukį, nes Japonijos centrinis bankas paliko galioti 0,25 proc. normą.

Japonijos centrinio banko balsavimas ženkliai pakeitė rinkos prognozes ir leido spėti, kad Japonijos palūkanų normos didinimo teks laukti ilgiau nei manyta, nes šalies ūkio vystymasis kol kas nėra stabilus.

Euro ir jenos kursas išliko 157,16 jenos, nors anksčiau euras buvo sustiprėjęs iki 157,68 jenos ir priartėjęs prie šį mėnesį užfiksuoto visų laikų 158 jenų rekordo.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją