Jena euro atžvilgiu nusirito iki naujų žemumų, o svaro sterlingų ir Šveicarijos franko atžvilgiu nusmuko iki aštuonerių metų žemumų. Vis daugiau investuotojų prognozuoja, kad Japonijos centrinis bankas ateinančią savaitę monetarinės politikos susitikime nepadidins bazinės palūkanų normos.

JAV valiuta susilpnėjo Federaliniam atsargų bankui paskelbus, jog silpna būsto rinka yra pagrindinė ekonomikos augimo lėtėjimo priežastis. Tačiau bankas atnaujino perspėjimus dėl infliacijos.

"Kalbos apie galimą normos didinimą rimsta, nes infliacija mažėja", - teigė Japonijos banko prekiautojas.

"Manau, jog Federalinis atsargų bankas netrukus pradės skirti daugiau dėmesio ūkio būklei".

Po JAV centrinio banko pranešimo atlikta "Reuters" apklausa parodė, jog 13 iš 18 apklaustų JAV obligacijų prekiautojų mano, kad bankas kitame monetarinės politikos susitikime sumažins palūkanų normą.

Euro ir dolerio kursas beveik nepakito palyginus su Niujorko prekybos pabaigos kaina. Už eurą buvo siūloma 1,3285 dolerio.

Tačiau Japonijos valiutos atžvilgiu euras pabrango iki rekordinių aukštumų - 155,33 jenos.

Itin mažo pelningumo jena svaro sterlingų ir Šveicarijos franko atžvilgiu nusmuko atitinkamai iki 230,55 jenos ir 97,53 jenos.

JAV doleris jenos atžvilgiu pabrango 0,2 proc. - iki maždaug 117 jenų.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją