Bendrovėse susiduriama su darbo organizavimo sunkumais, darbuotojais, kurie atsisako skiepytis nuo Covid-19. Todėl įmonėms svarbu žinoti, kokių priemonių jos gali imtis, kad užkirstų kelią galimam Covid-19 plitimui darbo vietoje, apsaugotų klientus bei tuos darbuotojus, kurie yra pasiskiepiję arba negalinčius pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių, taip pat paskatintų darbuotojus skiepytis.

Ar Lietuvoje yra privaloma darbuotojų vakcinacija?

Vakcinacija Lietuvoje nėra privaloma. Atsisakyti vakcinuotis yra kiekvieno asmens teisė. Tačiau 2020 m. kovo 26 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisos, kuriomis įvestas privalomas sveikatos tikrinimas dėl užkrečiamųjų ligų ekstremaliosios situacijos ar karantino atveju. Taip pat vadovaujantis 2021 m. liepos 14 d. Vyriausybės nutarimu Nr. 559, periodiškai privalo tikrintis asmenys, kurie nebuvo skiepyti nuo Covid-19 ir kurie nebuvo gydyti nuo Covid-19:

  • asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai;
  • socialinių paslaugų įstaigų darbuotojai;
  • švietimo įstaigų darbuotojai;
  • vaikų stovyklų darbuotojai;
  • vaistinių darbuotojai;
  • tarptautinių krovinių vežimo vairuotojai;
  • asmenys, vairuojantys viešąjį ar kitą keleivinį transportą;
  • laisvalaikio ir (arba) pramogų, kultūros ir meno sričių darbuotojai;
  • maitinimo įstaigų darbuotojai;
  • asmenys, užsiimantys mažmenine prekyba;
  • viešojo administravimo įstaigų darbuotojai;
  • asmenys, atliekantys profesinę karo tarnybą;
  • asmenys, vykdantys veiklą, susijusią su užsieniečių antplūdžio, susidariusio dėl nepaprastosios padėties, valdymu.


Nuo rugsėjo 13 d. privalomai testuotis turės ir gamybos įmonių darbuotojai. Valstybės nustatytos grupės turi būti tikrinamos dėl COVID-19 periodiškai kas 7-10 dienų. Šiuo metu nėra priimtas įstatymas, kad testavimas numatytoms asmenų grupėms būtų mokamas.

Akcentuotina, kad nuo rugsėjo 13 d. visas kontaktines paslaugas teikia ir ūkinę veiklą vykdo bei renginius organizuoja (išskyrus nustatytas išimtis) tik asmenys, atitinkantys Galimybių paso kriterijus. Kontaktines paslaugas gali gauti tik asmenys, pateikiantys galiojantį Galimybių pasą.

Kokios yra darbdavio galimybės apsaugoti įmonę nuo galimai užsikrėtusių ir neskiepytų darbuotojų?

Darbdaviai privalo sudaryti darbuotojams saugias ir sveikas darbo sąlygas, įgyvendinti nelaimingų atsitikimų darbe prevencijos priemones ir užtikrinti darbuotojų saugą ir sveikatą darbe, paskirti darbdavio įgaliotus asmenis ir duoti jiems konkrečius nurodymus dėl prevencinių priemonių įgyvendinimo.

Lietuvoje Valstybinė darbo inspekcija yra parengusi rekomendacijas darbdaviams, kaip apsaugoti riziką susirgti COVID-19 liga patiriančius asmenis nuo užsikrėtimo darbo metu. Rekomendacijoje įtvirtintos priemonės tokios kaip: darbuotojų srautų valdymai, darbuotojų aprūpinimas asmeninėmis apsaugos priemonėmis, darbuotojų asmens higienos užtikrinimas, patalpų priežiūra ir dezinfekcija, darbuotojų sveikatos stebėsena ir kt.

Pažymėtina, kad remiantis vyriausybės rekomendacijomis, visi viešojo ir privataus sektoriaus darbuotojai gali grįžti į savo darbo vietą. Veido kaukės ir toliau bus privalomos bendrose patalpose ir susirinkimuose, kitais atvejais reikalavimai dėvėti veido kaukes turi būti nustatyti vidaus darbo tvarkos taisyklėse

Ar darbdavys gali paskatinti savo darbuotojus skiepytis ir kokius apribojimus galima taikyti darbuotojams, kurie atsisako skiepytis?

Lietuvoje nėra įstatymo dėl privalomo skiepijimo, todėl bet koks reikalavimas skiepyti darbuotojus yra neteisėtas. Darbuotojas patirdamas spaudimą iš Darbdavio gali kreiptis į Valstybinę darbo inspekciją ir Darbo ginčų komisiją dėl spaudimo ir patiriamų realių grasinimų nesiskiepijant. Taip pat Lietuva nėra pritarusi Darbo kodekso pakeitimui, kad būtų galima nutraukti darbo sutartį su atsisakiusiais skiepytis darbuotojais.

Darbuotojas, atsisakęs nustatytu laiku pasitikrinti dėl užkrečiamosios ligos arba neatvykęs pasitikrinti be labai svarbių priežasčių (liga, dalyvavimas giminaičio laidotuvėse, komandiruotė), atsižvelgiant į jo darbo pobūdį, paskiriamas dirbti nuotoliniu būdu arba perkeliamas į kitą darbą toje pačioje darbovietėje, kurį leidžia jo sveikatos būklė, arba, jei tokio darbo nėra, nušalinamas nuo darbo nemokant darbo užmokesčio iki tos dienos, kai darbuotojas pasitikrins dėl užkrečiamosios ligos. Darbuotojas grąžinamas į ankstesnį darbą nuo tos dienos, kai pateikia darbdaviui medicininę pažymą, kad gali dirbti.

Lietuvoje yra skatinamos ir leistinos įvairios darbuotojų skatinimo vakcinuotis priemonės. Pavyzdžiui suteikiant premijas, parduotuvių čekius, skiriant skiepui 4-8 valandas darbdavio apmokamo darbo laiko ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją