Šia iniciatyva siekiame, kad neseniai atsivėrę verslai, įtraukti į ribojamų veiklų sąrašą, galėtų ir toliau saugiai veikti ir apsaugoti tiek savo darbuotojus, tiek klientus. Be to, tikimės, kad ši priemonė ženkliai prisidės ir prie bendrų testavimo pajėgumų Lietuvoje, o tai mums leis planuoti karantino laisvinimą, jei tik susirgimų mažės.

Kompensacija naudotis gali smulkios ir vidutinės įmonės bei savarankiškai dirbantys žmonės, kurių veikla įtraukta į karantino metu ribojamų veiklų sąrašą, o per dvejus metus nėra išnaudoję 200 tūkst. eurų de minimis valstybės pagalbos sumos. Kompensacijos dydis – 12 eurų už vieną greitąjį serologinį antikūnų tyrimą arba SARS-CoV-2 antigeno
testą.

Žingsniai, kaip gauti kompensaciją:

1. Sudarykite sutartį su įstaiga, turinčia teisę atlikti minėtus tyrimus (pilną jų sąrašą rasite čia)

2. Reguliariai atlikite tyrimus darbuotojams. Antikūnų testas turi būti atliekamas ne dažniau kaip kas 60
dienų, o antigeno – kas 7-10 dienų.

3. Kaupkite tyrimų sąskaitas, kuriose būtų nurodyta atliktų tyrimų skaičius ir kaina.

4. Kovo pabaigoje užpildykite paraišką INVEGOS internetiniame puslapyje kompensacijai gauti.

Kompensacijos bus skiriamos už nuo 2020 m. vasario 23 d iki gegužės 31 d. patirtas tyrimų išlaidas. Šiai priemonei skirtų lėšų – 30 mln. eurų – turėtų pakakti ištirti 100 tūkst. darbuotojų. Tai reiškia, kad vieną žmogų per tris mėnesius galima patikrinti 12 kartų.

O kad atsakingos ir savo klientus saugančios įmonės būtų matomos, kviečiame jas užsiklijuoti mūsų paruoštą lipduką. Jį bus galima gauti verslą vienijančiose asociacijose arba atsisiųsti iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos interneto svetainės ir atsispausdinti patiems.

Nuoširdžiai kviečiu verslą pasinaudoti šia galimybe ir testuotis. Tai – labai svarbus įrankis, siekiant eiti laisvinimo keliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)