Komentare buvo skiriamas išskirtinis dėmesys Elektronikos platintojų asociacijos (EPA) veiklai, kaip A. Skinulio įsivaizduojami EPA rezultatai atsilieps rinkai.

Keista, kuomet apie EPA komentuoja kita rinkos dalyvė, skleisdama melą. Etikos standartų ekspertai ir kiekvienas garbingas verslininkas nutaisytų rūstų veidą ir pagrūmotų pirštu: konkurencinėje kovoje pilti purvą ant kitų rinkos dalyvių negalima.

Tačiau šiuo atveju, turiu prisipažinti esu kiek pasimetęs – EPA yra ne pelno siekianti organizacija, o jai skirtus įpareigojimus iš valstybės priima kaip savo socialinę atsakomybę. Tokia turėtų būti ir EGIO. Gerb. A. Skinuli, kodėl iš visam pasauliui suprantamos socialinės atsakomybės darote verslą?

Vardan aiškumo, privalau nurodyti: pirma, A. Skinulio kaltinimuose, kad EPA nuo 2011 m. nevykdo atliekų tvarkymo finansavimo užduočių, yra melas.

Antra, EPA dėl atliekų tvarkymo užduočių nevykdymo buvo bandyta atimti licencijas – yra melas. Galiausiai, trečia, jeigu organizacijos užduočių nevykdo – valstybės interesai yra pažeidžiami. Tai taip pat yra melas, nes valstybė gali pareikalauti banko garantijos arba laidavimo draudimo.

Kalbant apie A. Skinulio minimas nesutvarkytas pavojingas atliekas – taip, tokių atliekų yra, jeigu kalbame apie plačiai nuskambėjusius nusikaltimus, kurių padarymu įtariamos būtent su EGIO ir GIA susijusios įmonės. Su jomis EPA niekada neturėjo ir neturės jokių reikalų.

Esame vienintelė organizacija, investuojanti dideles sumas į tyrimus, siekiant išsiaiškinti gyventojų elektronikos įrenginių naudojimo įpročius, elektronikos atliekų susidarymą bei jų išmetimo būdus. Į tyrimus investuojame ne siekdami verslo interesų.

Esame ne pelno siekianti organizacija ir savo veiklą suvokiame kaip narių socialinę atsakomybę, kurią įgyvendinti siekiame maksimaliai gerai.

Būtent dėl šios priežasties organizuojame rinkos barometro pristatymą apskritojo stalo diskusijos formatu, į kurią dalyvauti pakvietėme visų su elektronikos tvarkymo priežiūra susijusių institucijų atstovus.

Gerb. A. Skinuli, pabaigoje noriu akcentuoti bei priminti: elektronikos tvarkytojų rinka veikia konkurencinėmis sąlygomis – jie renka elektronikos atliekas, jas naudoja kaip žaliavas, parduoda organizacijoms – būtent tokioms kaip mes, EPA ir EGIO.

Tačiau EPA ir EGIO sritis – nėra konkurencinė.

Tai gamintojų ir importuotojų socialinės atsakomybės sritis. Pradėjau ir norėčiau užbaigti klausimu: gerb. A. Skinuli, kodėl iš visam pasauliui suprantamos socialinės atsakomybės darote verslą?

A. Skinulio nuomonę, kuriai publikuojamas atsakymas, galite perskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)