Patarimas Nr. 1: atsisakykite smulkių išlaidų

Kartais net nepastebime kaip išleidžiame pinigus dažnai nebūtiniems daiktams. Ar jums pažįstama situacija, kai draugė pakviečia kavos, o jos tiesiog neįmanoma jos atsisakyti?

Dažnai tokias išlaidas būtų galima sumažinti kavą ar kitus gėrimus gurkšnojant namuose arba atsisakius jų apskritai. Tokios išlaidos suteikia džiaugsmo tik trumpam, todėl daug protingiau investuoti į tai, kuo mėgausitės ilgiau.

Paskaičiuokim, kiek pinigų išleidžiate smulkmenoms?

Juk tikrai kaip nors sukrapštytumėt 50 eurų per mėnesį. Per metus jau ir 600 eurų gaunasi. Per 20 metų ši suma išaugtų net iki 22,000 eurų. Kartais svarbu pagalvoti, kiek iš tiesų galėtumėt sutaupyti atsisakius visai nedaug. Tuomet susumavus sutaupytus pinigus atsiranda motyvacija to imtis. Galbūt kartais reikia pradėti nuo 25 eurų santaupų per mėnesį, bet visada tie sukaupti 300 eurų per metus bus kur kas geriau negu nieko.

Patarimas Nr. 2: kur geriau neinvestuoti

Svajojate apie naują aukščiausios klasės automobilį ir manote, jog tai puiki investicija, nes neteks tiek daug pinigų išleisti remontui?

Sutinkame, kad jeigu automobilis niekuomet neges tuomet remontui pinigų išleisti neteks. Tačiau būtų įdomu sužinoti, kur jūs radote tokį automobilį, nes tuomet apie jo pirkimą iš tiesų verta pagalvoti.

Deja, realybė dažnai tokia, kad nors naujas automobilis ir genda lėčiau, bet prireikus remontui, tenka paploti nemenką pinigų sumą.

Automobiliai tampa vis sudėtingesni ir jau pačiam ar pačiai krapštytis prie jo dažnai nepakanka. O ir į gerą variklį nesinori pilti pigios alyvos. Be to, automobilis dėvisi ir galiausiai praranda pradinę vertę. Tad investuotų pinigų jau niekad neatgausite. Būtent dėl šios priežasties verta pasvarstyti apie kitus investavimo būdus.

Patarimas Nr. 3: protingos investicijos

Sparčiai populiarėja naujas investicijų metodas „Crowdfunding“, kuris lietuviškai vadinamas sutelktiniu finansavimu.

Dažniausias šio metodo tikslas pritraukti investuotojų naujai besikuriančiam verslui ar organizuojamam renginiui.

Investuotojai skiria pinigus verslams, kurie jiems atrodo vertingi arba, kai investuotojai tiki jų sėkme.

Protingai pasirinkus verslą, į kurį nusprendžiate investuoti, vėliau galėsite pasidalinti to verslo sėkme ir užsidirbti.

O galbūt nuspręsite įkurti savo verslą, kuris tokiu radus investuotojų gerokai greičiau išaugtų? Bet kuriuo atveju verta pasidomėti sutelktinio finansavimo galimybėmis.

Investavimo būdų yra daug nuo jau aptarto sutelktinio finansavimo iki P2P investavimo. Esmė tame, kad banke esančių pinigų vertė gali nukristi, automobilis sugesti, o namą užlieti. Todėl svarbu ieškoti įvairių investavimo galimybių, kurios ne tik apsaugos jūsų pinigus, bet ir leis padidinti esamą sumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)