Įgyvendinti naujus reikalavimus prireiks didelių investicijų, kurios taps našta legaliai veikiančių gyvūnų viešbučių savininkams.

Maisto ir veterinarijos tarnybos siekis užtikrinti kokybiškas gyvūnų laikymo sąlygas yra suprantamas, tačiau šiuo metu Lietuvoje daugiau dėmesio būtina skirti nelegaliai veikiančių gyvūnų viešbučių kontrolei.

Nauji Maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimai numato, kad į tokias įstaigas galės būti priimami tik registruoti, paženklinti ir paskiepyti augintiniai, taip pat turės būti įrengtos atskiros bendrosios gyvūnų laikymo patalpos su vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo sistema, taip pat turės būti įrengta sergančių gyvūnų patalpa, o teritorija, kurioje gyvūnai vedžiojami, – aptverta. Taip pat numatyti gyvūnų maitinimo, vedžiojimo ir jų laikymo vietų valymo reikalavimai.

Naujiems reikalavimams įgyvendinti prireiks daug investicijų, kurios taps našta tik įsibėgėjančiam gyvūnų apgyvendinimo verslui. Be to, legaliai veikiantys gyvūnų viešbučiai turi konkuruoti su neoficialiai veikiančiais viešbučiais, kurie nesilaiko reikalavimų. Sustiprinta tokių nelegaliai veikiančių viešbučių kontrolė padėtų užtikrinti rinkos skaidrumą ir gyvūnų gerovę.

Užtikrinti aukštą gyvūnų apgyvendinimo paslaugų kokybę skatina patys gyvūnų šeimininkai, kurie vis daugiau dėmesio skiria savo augintinių gerovei. Ieškodami, kur saugiai palikti šunį ar katę, kai išvyksta atostogų ar į komandiruotę, žmonės ieško aplinkos, kuri būtų draugiška ir kurioje gyvūnas sulauktų profesionalios priežiūros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)