Savivaldybė nurodo, kad į nenaudojamų žemės sklypų sąrašus įtraukiami apleisti, neprižiūrimi žemės sklypai.

Pagrindiniai nenaudojamų žemės sklypų požymiai: sklypas nešienaujamas (nepjaunama žolė), sklype kaupiamos šiukšlės, atliekos, sklypas apaugęs menkaverčiais krūmais, sklype formuojamas sąvartynas, sklype laikomos (išskyrus tam skirtas vietas) statybinės ir (ar) teršiančios aplinką medžiagos ar daiktai (akivaizdžiai netvarkingos, techninių reikalavimų neatitinkančios transporto priemonės, jų dalys), padrikai išpiltas statybinis laužas.

Sklypas taip pat gali būti įtraukiamas į sąrašą, jei nuo praėjusių metų rugpjūčio 1 d. iki einamųjų metų gegužės 31 d. ne mažiau kaip 2 (du) kartus buvo nustatyta, kad žemės sklypo būklė atitinka Aprašo aukščiau išvardintus požymius, ir šie faktai buvo nustatyti Šiaulių miesto savivaldybės administracijos padalinių patikrinimo aktuose.

Savivaldybė pažymi, kad Šiaulių miesto gyventojai, kurie neturi galimybės patys susitvarkyti savo sklypo (gyvenantys užsienyje, dėl senyvo amžiaus ar kitų aplinkybių), gali kreiptis į šienavimo paslaugas teikiančias įmones ar asmenis.

Nenaudojamų žemės sklypų Šiaulių mieste patikrinimus aktyviai vykdys Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriaus, Medelyno, Rėkyvos seniūnijų specialistai birželio–rugpjūčio mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją