Savo istorija su LNK žiniomis dalinasi prieš daugiau nei dvylika metų į Druskininkus atsikraustę, „Velvetti“ restorano savininkai Snieguolė ir Remigijus Žyžiai.

„Spendimas nebuvo visai spontaniškas, ilgai galvojome apie tai. Vienas iš svarių argumentų buvo, kiek mes laiko praleidžiame keliaudami iš darbo į namus ir atvirkščiai. Prieš tai gyvenome Vilniuje. Vieną dieną atsisėdome ir paskaičiavome, kad jeigu mes per dieną paaukojame dvi valandas kelionei, tai per savaitę yra 10 valandų, per mėnesį jau 40, praktiškai dvi paros“, – pasakoja Remigijus.

Anot vyro, būtent laiko sutaupymo argumentas privertė galutinai apsispręsti.

Šeimai sprendimą priimti padėjo ir tai, jog jie matė, kad turi galimybę Druskininkuose realizuoti save, savo senas svajones ir fantazijas. Jie teigia, kad savo sprendimu didžiuojasi ir džiaugiasi.

„Būstą rasti nebuvo lengva tikrai. Prieš tuos dvylika metų rinka išvis buvo nedidelė, sakykim, tos būsto kategorijos, kurios ieškojom. Dabar ji truputėlį kaip ir pasikeitusi, galimybių yra, bet tos kainos kartais yra tokios sunkiau įkandamos, ypatingai jauniems žmonėms. Tai tas kartu ir liūdina, bet, aišku, jeigu turi darbą, turi pajamas, kurios nepririša tavęs prie vietos, tai čia puikus miestas gyventi, puikus miestas auginti vaikus, o iki teatro, kino ar draugų yra pusantros valandos ir tu jau savo draugų rate“, – teigia Remigijus.

Druskininkai

Nekilnojamo turto brokeris Druskininkuose Rimvydas Buchas pasakoja apie esamą nekilnojamo turto situaciją mieste.

„Jeigu lyginti su Palanga, kas dažniausiai lyginama, sakykim, Druskininkuose, tai Druskininkai visą laiką vėluoja kokiu porą metų. Po kovido Palanga sprogo tiesiog, Druskininkai 2021–ais gal sprogo, sakyčiau. Dabar viskas tikrai ramiau“, – situaciją komentuoja R. Buchas.

Jo teigimu, nekilnojamo turto pirkėjus Druskininkuose galima išskirti į kelias kategorijas.

„Yra vietiniai, kurie gerinasi sąlygas gyvenimo. Tada, turbūt, senjorai, kurie nori praleisti likusias dienas, sakykim, gyvenimo Druskininkuose, gamtoje ir neskubant. Tada, aišku, yra žmonės, galintys sau leisti nusipirkti antrąjį būstą ir atvažiuoti. Tai, sakykim, šitoj vietoj, Kovidas tikrai paskatino šitokį turto pirkimą. Na ir, aišku, yra kategorija žmonių, kurie žiūri į turto pirkimą kaip į investiciją“, – teigia R. Buchas.

Kokio būsto dažniausiai žmonės ieško?

„Jeigu sau, kaip antram būstui, tai standartas yra du kambariai arba butas su atskiru miegamuoju, o jau vietinių pirkimas – jeigu pirmas būstas, jaunai šeimai, tai tie patys du kambariai, o jeigu jau šeima su vaikučiais, tai turbūt trys ir daugiau“, – teigia R. Buchas.

Nekilnojamo turto brokeris atskleidžia ir kokios kvadratūros būstų ieško pirkėjai.

„Dažniausiai vyrauja dviejų kambarių iki 50, trys kambariai – 60 plius“, – teigia jis.

Kokios nekilnojamojo turto Druskininkuose kainos?

„Senas fondas, sakykim, iki 1200 už kvadratą. Naujesnis fondas, tai yra, 2008 metų ir iki 2010 metų namai, kažkur iki 1500.

Nauja statyba, sakykim, čia jau būtų nuo 2015 ir į viršų, miesto centre, „Saulės sonata“, Kosciuškos gatvėje projektas labai gražus, Klonio gatvėje čia visai mažiukai, tai ten jau kainos prasideda nuo 3000 ir į viršų“, – teigia R. Buchas.

Visas reportažas LNK: