Tai numatančias Civilinio kodekso pataisas įregistravo Seimo Darbo partijos frakcijos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Jeigu Seimas joms pritartų, Vyriausybė arba jos įgaliota institucija nustatytų ne tik administratoriaus atrankos ir skyrimo, bet ir atšaukimo tvarką, taip pat nekilnojamojo turto vystytojai ir jų dukterinės įmonės negalėtų būti bendrojo naudojimo objektų administratoriais.

Vietos savivaldos įstatymo pataisas parengusi I. Kačinskaitė-Urbonienė siūlo savivaldybėms nustatyti administratoriams keliamus veiklos kokybės kriterijus. Jos nuomone, tokia įstatymo nuostata leis Vyriausybei administratoriaus atrankos ir skyrimo tvarkos apraše konkrečiai detalizuoti kokybės kriterijus, o Aplinkos ministras daugiabučių priežiūrą reglamentuojančiose taisyklėse galės pakoreguoti nekokybiškai paslaugas teikiančių administratorių veiklos tikrinimo mechanizmą.

„Susitikimų su gyventojais metu dažniausiai minima problema yra prasta daugiabučių namų administravimo kokybė, neskaidrus paslaugų apmokėjimas.

Todėl šiais projektais siekiama spręsti kompleksinę problemą tiek suteikiant teisę skirtingoms savivaldybėms nustatyti miesto specifiką atitinkančius kriterijus, tiek numatant griežtesnę atsakomybę už nekokybišką, neskaidrią veiklą, tiek apribojant galimybę vystytojams slėpti savo statybinio darbo broką per dukterines administravimo įmones“, – Eltai sakė I. Kačinskaitė- Urbonienė.

Siūloma, kad Civilinio kodekso ir Vietos savivaldos įstatymo pataisos įsigaliotų 2024 m. sausio 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)