„Šiuo metu turimi centriniai sandėliai Lietuvoje nebeatitinka mūsų esamų ir būsimų poreikių – tiek dėl savo per mažo ploto, tiek dėl techniškai bei morališkai pasenusių sprendimų, įrangos. Todėl pradedame naujo logistikos centro Lietuvoje statybas. Šis centras leis užtikrinti ne tik galimybę sklandžiau tiekti didėjančius prekių kiekius į mūsų parduotuves, bet ir pasiekti žymiai didesnį tiekimo operacijų efektyvumą, padidinti jų kokybę.

Tai labai svarbu dabartiniame augančių sąnaudų kontekste, kuomet kiekvieną tiekimo grandinėje sutaupytą eurą galėsime investuoti ir grąžinti pirkėjams per dar geresnę apsipirkimo patirtį bei patrauklesnius pasiūlymus parduotuvėse“ , – sako „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Vaidas Lukoševičius.

„Mūsų specialistų komanda bus atsakinga už visą procesą: nuo sklypo įsigijimo, projektavimo, statybų iki įrengimo bei raktų perdavimo „Rimi Lietuva“, – sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Bus sukurta apie 800 darbų vietų

Naujame logistikos centre projektuojamos apie 31 tūkst. kv. m. maisto ir kitų prekių sandėliavimo patalpos, o apie 2 tūkst. kv. m. planuojama skirti biuro funkcijai. Penktadalį viso ploto (7,5 tūkst. kv. m.) užims viena iš didžiausių Baltijos šalyse „Rimi“ virtuvių. Ji bus daugiau nei tris kartus didesnė už panašią, esančią Latvijoje. Planuojama, kad dalis procesų virtuvėje bus automatizuoti, šaldytas prekes rūšiuos robotai, o čia gaminama produkcija bus tiekiama Lietuvos, Latvijos ir Estijos parduotuvėms.

Logistikos centras taip pat talpins apie 70 išsikrovimo rampų, šalia bus įrengta 50 vietų sunkiasvorio transporto aikštelė bei dar viena, 200 automobilių talpinanti aikštelė centro darbuotojams.

Pastatas iškils 12,85 ha ploto sklype prie Elektrėnų, šalia magistralės Vilnius-Kaunas. Pasak S. Survilaitės-Mekionienės, planuojant centro koncepciją, buvo paisoma užsakovo lūkesčių, kad objekto vieta būtų patogiai pasiekiama, o taip pat – netrūktų potencialių darbuotojų.

Elektrėnuose šiuo metu gyvena apie 14 tūkst. gyventojų, numatoma, kad naujasis „Rimi Lietuva“ logistikos centras įdarbins apie 800 darbuotojų. Siekiant užtikrinti šiuolaikišką ir patogią darbo aplinką, patalpose planuojamos kokybiškos poilsio zonos, erdvi terasa, išmanaus vėdinimo ir apšvietimo sistemos.

„Šalies regionuose yra dar daug galimybių ne tik sėkmingai vystyti verslą, bet ir kurti pridėtinę vertę vietos bendruomenėms sprendžiant užimtumo, viešosios infrastruktūros gerinimo ir modernizavimo klausimus. Todėl tikime, kad šis projektas taps puikiu plėtros už didžiųjų šalies miestų ribų pavyzdžiu ir paskatins aktyviau išnaudoti regionų potencialą“, – sako V. Lukoševičius.

Numatyta, kad naująjį centrą „Rimi Lietuva“ nuomosis 10 metų laikotarpiui su galimybe sutartį tęsti. Jo projektavimo darbai prasidės iš karto po sutarties pasirašymo. Statybos darbus planuojama pradėti 2024 m. viduryje ir baigti 2025 metais.

„Rimi“

Inovacijos ir žalioji energetika

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad „Rimi Lietuva“ logistikos centras bus sertifikuojamas pagal BREEAM sistemą, todėl jis atitiks aukščiausius tvarumo ir energinio efektyvumo standartus. Vienas iš jų – šalčio gamybos sistema, kurios išskiriama šiluma apšildys pastatą. Taip pat ant pastato stogo numatyta įrengti 800-1000 MWh galingumo saulės elektrinę, kuri leis optimaliai valdyti centro energinį efektyvumą ir prisidėti prie aplinkos tausojimo.

Visų „Darnu Group“ projektuojamo logistikos centro inžinerinių tinklų priežiūra bus valdoma nuotoliniu būdu, pasitelkiant BMS (building management systems) sistemą. Nuotoliu bus galima valdyti salės apšvietimą, lauko ir reklamų šviesas, šaldymą, šildymą, vėdinimą bei stebėti visus su energijos vartojimu susijusius rodiklius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)