Toks pažeidimas užtrauktų baudą nuo 20 iki 40 eurų, o padarytas pakartotinai - nuo 40 iki 100 eurų.

Tai numatantį Administracinių nusižengimų kodekso papildymo projektą įregistravo Seimo Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Mindaugas Skritulskas.

Jis tikisi, kad siūlomas teisinis reguliavimas veiks prevenciškai prieš galimus pažeidėjus. Pasak parlamentaro, savivaldybės taryba turi teisę nustatyti vietinę rinkliavą už naudojimąsi gyvenamųjų vietovių viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra.

„Kurortų, pavyzdžiui, Palangos atveju, tai galėtų būti mokestis, renkamas įvažiuojant į miestą. Tačiau Administracinių nusižengimų kodeksas nenumato atsakomybės už vietinės rinkliavos už naudojimąsi gyvenamųjų vietovių viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra mokėjimo tvarkos pažeidimą“, – sako projektą parengęs Seimo narys Mindaugas Skritulskas.

Pagal Turizmo įstatymą, viešoji turizmo ir poilsio infrastruktūra tai valstybei ar savivaldybėms priklausantys stacionarūs ar laikini statiniai ir įrenginiai, pvz. turizmo trasos, pėsčiųjų, dviračių takai, poilsio, apžvalgos ir stovėjimo aikštelės, stovyklavietės ir jų įrenginiai, paplūdimių įrenginiai, informacijos, higienos ir atliekų surinkimo, kiti renginių priežiūros, lankytojų aptarnavimo ir poilsio objektai.

Įvertinę projektą Seimo teisininkai siūlo svarstyti, ar už šį nusižengimą neturėtų būti taikoma administracinė atsakomybė ir juridinių asmenų vadovams arba kitiems atsakingiems asmenims.

Seimo Teisės departamento nuomone, Administracinių nusižengimų kodeksas turėtų būti papildytas nuostatomis, kurios suteiktų tam tikrų institucijų pareigūnams teisę tirti tokius administracinius nusižengimus ir surašyti už juos protokolus.

Siūloma, kad kodekso pataisos įsigaliotų šių metų liepos 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją