Baigus antrąjį plėtros etapą, kuris prasidėjo š.m. sausį, gamyklos pajėgumai išaugs daugiau nei dvigubai. Planuojama, jog statybos turėtų būti baigtos 2024 m. pavasarį. Sandėlio zona kartu su sandėlio ofisu plėsis iki 3000 kv. m., nauja gamybos zona ir pagrindinis ofisas sudarys 7000 kv. m.

„Pirmąjį plėtros etapą baigėme laiku ir sklandžiai, išplėstoje gamybos zonoje jau pradėjome veiklą. Nieko nelaukę startavome ir su antruoju etapu – turime pasirengti gaminti dar didesnius kiekius automobilių elektronikos detalių skirtų autonominio vairavimo ir komforto funkcijoms. Augame į labai rimtą autonominio vairavimo technologijų centrą Kaune“, – teigia „Continental“ vadovas Shayan Ali.

Taip pat „Continental“ gamyklos sklype bus statomas atskiras 2250 kv. m. plastiko liejimo pastatas. Projektas buvo inicijuotas jau 2020 metais, tačiau jo statybų projektas buvo sustabdytas. Dabar jo statybos bus vykdomos kartu su antruoju gamyklos plėtros etapu.

Continental Lithuania gamykla Kaune buvo įvertinta prestižiniu LEED žaliųjų pastatų aukso sertifikatu

Pasibaigus abiems plėtros etapams, iš viso Kauno gamykla padidės daugiau nei 17000 kv. m.. Plėsis ne tik gamyklos plotas – iki 2025 m. „Continental“ įmonė Kaune planuoja pasiekti 1500 darbuotojų skaičių. Gaminamų produktų portfolio Kaune nesikeis – gamykloje toliau bus gaminami automobilių elektronikos produktai saugumo, komforto bei autonominio vairavimo funkcijoms.

Pirmasis „Continental“ plėtros etapas baigėsi 2022 m. Jo metu gamybos zona padidėjo 10 000 kv. m., biuro ir sandėliavimo patalpos buvo praplėstos po 3000 kv. m. ir 2500 kv. m. Metų pabaigoje įmonėje dirbo 723 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją