Numatyta, kad baseino rekonstrukciją atliks „Vilniaus vystymo kompanijos“ skelbtą konkursą laimėjusi statybos bendrovė „Kaminta“. Sutarties vertė yra 4,68 mln. eurų su pridėtinės vertės mokesčiu (PVM).

Pranešama, kad sporto centrą numatyta atnaujinti iš pagrindų, perplanuojant dalį patalpų ir išplečiant bendrąjį pastato plotą. Šiuo metu statinys užima kiek daugiau nei 1381 kv. m, o po rekonstrukcijos bendrasis plotas bus išplėstas iki 1665 kv. m. Rekonstrukcijos metu baseinas bus pertvarkomas pagal universalųjį dizainą, kad paslaugos būtų patogiai prieinamos ir judėjimo negalią turintiems jauniesiems sportininkams. Prie įėjimo bus įrengtas pandusas, o pačiame baseine bus sumontuotas specialus keltuvas.

Žirmūnuose bus rekonstruotas Vilniaus miesto moksleivių sveikatos centras

Šalia Žirmūnų gimnazijos įsikūrusio sporto centro viduje patalpos bus suremontuotos: iš naujo atlikta sienų apdaila, atnaujintos lubos ir grindys, sumontuotos naujos dušų ir tualetų pertvaros, pakeistos durys, turėklai ir pandusų turėklai. Remonto metu bus sutvarkytos baseinų vonios, atnaujinti takeliai ir starto pakylos, kita baseino įranga.

Taip pat planuojama recepcijos zonoje įrengti elektroninės kontrolės vartus, atnaujinti rūbines. Numatyta perplanuoti ir patekimą į pastatą: išplėsti tambūrą, įrengti naujus laiptus, rekonstruoti visas inžinerines sistemas, atnaujinti fasadą ir jo elementus.

Šiuo metu Žirmūnų baseine lankosi apie 1000 vaikų. Planuojama, kad pagrindiniai statybos darbai galėtų prasidėti pasibaigus šiam sezonui, kad būtų kuo mažiau trikdomas šių mokslo metų užsiėmimų grafikas.

Tikimasi, kad Vilniaus moksleivių sveikatos centras bus sutvarkytas iki 2025 m. rugsėjo 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją