Šnipiškių rajonas, vadinamas Naujuoju Vilniaus Centru, sparčiai plečiasi, todėl tikėtina, kad per artimiausius keletą metų čia apsigyvens daugiau nei 3 tūkst. naujų gyventojų.

„Naujasis kvartalas suplanuotas taip, kad tenkintų ir gyventojų, ir biurų darbuotojų poreikius, bei būtų lengvai pasiekiamas visiems vilniečiams ir miesto svečiams.

Taip pat svarbu, kad projektas yra darniai integruotas į bendrą Vilniaus miesto kontekstą. Vystydami nekilnojamojo turto projektus nuolat analizuojame vilniečių poreikius, taikome sprendimus, kurie turi ilgalaikę išliekamąją vertę. Didelį prioritetą skiriame ir tam, kad užtikrintume aukščiausią pastatų kokybę ir tai darytumėme tvariai“, – sako NT vystytojo „Releven“ atstovas Viktoras Zubrecovas.

Sausio 13 d. Vilniaus miesto savivaldybėje įvyko naujojo kvartalo projekto viešinimas visuomenei. Jo metu „Aketuri architektai“ studijos architektas Lukas Rekevičius ir architektūrinės estetikos studijos „arches“ architektas Edgaras Neniškis pristatė architektūrinius projekto sprendinius. Anot architektų, projekte siekiama patrauklumą kurti ir kvartalo išorėje, ir jo vidiniame kieme. Pasirinktas skirtingas kvartalo pastatų aukštis išskirtinai atrodys iš įvairių Vilniaus miesto pusių.

Naujas biurų ir butų pastatų kompleksas sostinės Lvivo gatvėje

Kvartalo centrinėje dalyje numatytas miškas ant stogo – atviras visuomenei, įkurtas ant mažiausio projekto pastato stogo bei takais ir tilteliais sujungtas su visais komplekso statiniais. Aukščiausias projekto pastatas projektuojamas užapvalintais kampais, kad į kvartalą patektų kuo daugiau saulės šviesos. Kituose pastatuose pasitelkiami architektūriniai sprendimai, kurie padės sumažinti vėjo srautus, būdingus šiai Vilniaus miesto daliai.

Projekte suplanuoti būstai ir pardavimui, ir nuomai. Nekilnojamojo turto vystytojas „Releven“ tikisi, kad nuomojami būstai, kurių numatyta apie 200, padės kvartale įsikursiančioms bendrovėms pritraukti daugiau talentų.

Viename iš projekto pastatų taip pat numatyta teritorija vaikų dienos centrui. Erdvi patalpa turės atskirą uždarą išėjimą į mažą parkelį, kuriame vaikai galėtų pramogauti.

Naujas biurų ir butų pastatų kompleksas sostinės Lvivo gatvėje

Nugalėjo du darbai

2021 metų gruodį iš tarptautiniame kviestiniame konkurse dalyvavusių architektų darbų buvo išrinkti du nugalėtojai:

Akcentinio dangoraižio (gyvenamasis apartamentų pastatas) kategorijoje nugalėjo konkursinis darbas „Watermark“. Projekto autoriai – UAB „Arches“ architektai E. Neniškis, A. Liola, G. Vasiliauskaitė, E. Minikavičiūtė, A. Mažeika, Ž. Urbas, J. Jankauskas.

Multifunkcinio komplekso ir išplanavimo kategorijoje nugalėjo konkursinis darbas „Summit“. Projekto autoriai – UAB „Aketuri Architektai“ komanda, kurią sudaro L. Rekevičius, M. Rekevičienė, E. Lygnugarienė, J.S.M. Morales, K. Kasteckas, G. Griušytė, E. Voiskunovič, K. Martinkėnaitė.

Projekto teritorijoje išdygs 6 korpusų kvartalas. Mišrios paskirties kvartale bus galimybė steigtis paslaugų tiekėjams, biurams, apsigyventi patogumą ir aukštą kokybę vertinantiems naujakuriams. Kvartalo vietoje taip pat planuojama įrengti apie 800 parkavimo vietų.

„Šnipiškių potencialas ilgą laiką buvo primirštas, o strategiškai puikios vietos – neišplėtotos. Siekiame, kad šis rajonas būtų konkurencingas pritraukiant užsienio talentus ir patogus miestiečiams. Ypač svarbu gerinti rajono infrastruktūrą, kurti gyvenimui ir darbui patogią aplinką. Siekiame prisidėti kuriant rajoną, kuris atitiks aukščiausius verslo ir gyventojų poreikius, o reikalingiausios paslaugos, darbas ir namai būtų pasiekiami pėsčiomis“, – pažymi NT vystytojo „Releven“ atstovas Viktoras Zubrecovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją