„2023 sausio 1 diena, Kauno miestas, Virbalio gatvė (gal teisingiau būtų sakyti, Virbalio upė). Naujametė dovana miestiečiams. Kelias dingo. Po to, kai „Kauno vandenys“ 2022 metų pabaigoje vykdė darbus Virbalio g. ir uždarė esamą, prieš 10 metų įrengtą nudrenavimo sistemą, kiekvieną dieną vanduo nebejuokingu greičiu artėja gyvenamųjų namų link.

Dabar kelio viduryje vandens gylis siekia virš 40 cm, o kelio šone – 80 cm ir daugiau. Nebeįmanoma išeiti iš namų be spec. aprangos. Kaip reikės išleisti vaikus į mokyklą net nenoriu pagalvot…“ – apie gyvenamųjų namų kvartalo bėdą kalbėjo kaunietis Andrius.

Kaltina rangovą

„Tie, kas projektavo buvusio griovio ir ten esančios pralaidos uždarymą (pralaida likusi, bet vanduo į ją nebebėga, nes ji sugadinta), spėju, net nebuvo vietoje, neišanalizavo šios vietovės sudėtingos situacijos dėl vandens, nepakalbėjo su gyventojais. Eilinis neprofesionalumas. O rangos darbų vadovo nekompetencija didėja kartu su kiekvienu kylančio vandens centimetru.

Kai visas Kaunas tvarkosi ir džiaugiasi geriausiomis gatvėmis Lietuvoje, čia, Aleksote, keli kilometrai nuo miesto centro, dėl visiškai atmestino požiūrio į valstybinėje žemėje esančių darbų kokybę, vyksta gatvių naikinimas paskandinimo būdu…“ – pyko vyras.

Anot skaitytojo, čia kaltas ne žiemos atlydis ar įšalęs gruntas, dėl kurio nespėtų susigerti paviršiniai vandenys, o neteisingai atlikti darbai. Vyro teigimu, susisiekus su „Kauno vandenų“ avarine tarnyba, darbuotojai nurodė, kad situacija ne avarinė, o galimai visiškai normali.

Pasak kauniečio, vandens problemų šis kvartalas turėjo ir anksčiau, tačiau, kai 2013 metais buvo įrengta lietaus nuotekų surinkimo sistema, ilgą laiką kamavusi kelio ir aplinkinių teritorijų užliejimo problema dingo ir 10 metų kelias buvo sausas.

Problemų pridarė privatūs asmenys

Situaciją pakomentavo UAB „Kauno vandenys“ viešųjų ryšių specialistė Vaida Bytautė, kurios teigimu, nurodytoje vietoje yra privatūs sklypai ir „Kauno vandenys“ ten jokių darbų neatliko.

„Anot bendrovės inžinierių, nekilnojamojo turto vystytojai šioje vietoje sukėlė sklypų aukštį, užpylė buvusį griovį ir drenažo surinkimo šulinį, todėl dabar nėra kur nubėgti lietaus vandeniui. Patariame kuo skubiau kreiptis į kvartalo vystytojus.

Kiek mums žinoma, Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai jau buvo nuvykę į įvykio vietą, įvertino situaciją ir panašu, kad užversta pralaida. Anot jų, taip pat užverstas šulinys ir melioracijos griovys“, – situaciją paaiškino ji.

V. Bytautė tikisi, jog gyventojų problema bus greitai išspręsta.