„Visuomenei ir miestui pridėtinę vertę kuriantys projektai yra mūsų pamatinė strateginė kryptis, todėl tiek investicijas, tiek vidinius resursus skiriame jai. Šiuo metu vystome didelės apimties gyvenamojo būsto, komercinės paskirties bei viešosios ir privačiosios partnerystės (PPP) projektus, o artimiausiuose planuose turime daugiau ambicingų planų, todėl koncentruojamės į jų įgyvendinimą“, – objekto pardavimo motyvus komentuoja Sigita Survilaitė-Mekionienė, „Darnu Group“ generalinė direktorė.

Sandoris apėmė ir parduotų patalpų remonto darbus. Iš dviejų dalių susidedančio pastato naujojoje dalyje (1637 kv. metrų) buvo atlikti įprasti remonto darbai, o senojoje (677 kv. metrų) – tvarkybos darbai, restauruotos sienos ir grindys. Siekiant išsaugoti istorinių patalpų autentiką, atliekant darbus buvo laikomasi kultūros paveldo reikalavimų.

Domaševičiaus g. 9

„Kokybiškas, geroje vietoje esantis nekilnojamasis turtas visuomet išlaiko savo vertę. Į šį objektą investuojame su tikslu kurti ilgalaikę vertę potencialiems investuotojams ir nuomininkams, kurie jau kurį laiką domisi šiomis patalpomis. Tiesa, kol sandoris nebuvo užbaigtas, pastaruoju klausimu dar nenorėjome priimti galutinių sprendimų“, – teigia Rytis Davidovičius, „Braitin“ vadovas.

Parduotame istoriniame pastate 1910-1920 metais gyveno visuomenės veikėjas, gydytojas Andrius Domaševičius. Čia jis buvo įsteigęs ir privačią kliniką. Vėliau, 1920-1927 metais šiame name rezidavo pirmasis laikraščio „Aušra“ redaktorius, Nepriklausomybės akto signataras Jonas Basanavičius.

„Darnu Group“ per savo antrinę bendrovę „Alfa Limited“ šį objektą valdė nuo 2017 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją