Anot administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, šalys šiuo metu bando susitarti dėl naujos sutarties vertės, o tam dar turės pritarti miesto taryba.

„Sutartis įsigalios tada, kai bus sutarta dėl galutinio finansinio modelio. Visos konkursinės procedūros vyko iki Rusijos sukeltos krizės, o per tą krizę kaštai gerokai išaugo. Dabar jie perskaičiuos kainą, reikės galutinio tarybos sprendimo, jeigu taryba pritars tam padidėjimui, sutartis įsigalios ir darbai prasidės. Jeigu ne, neįsigalios“, – BNS sakė G. Neniškis.

Anot jo, laukiama naujų pagrįstų bendrovės „Partnerystės projektai septyni“ skaičiavimų, nes ankstesni pateikti dar praėjusių metų pabaigoje.

„Sutartis įsigalios, kai bus galutinai susitarta dėl galutinės finansinio pasiūlymo vertės. Dar nėra galutinai sutarta, nesame gavę galutinių pasiūlymų, nes jie turėjo būti pagrįsti, negalima pakelti bet ko, tik tas dalis, kurios pabrango. Tos dalies neturime, planas yra ją gauti per gruodžio mėnesį, sausį – galutiniam pritarimui į tarybą“, – sakė G. Neniškis.

PPS, kurios steigėja yra „Eikos“ valdoma įmonė „Būsto projektai“, vadovas Artūras Klangauskas teigė, kad kol kas vyksta diskusijos.

„Kol kas kalbėkite su miestu, mes sutarėme, kad miestas komentuoja, o mes bandysime su miestu tartis. Tai miestui aktualu, mūsų tikslas – su miestu, kaip su partneriu surasti tą geriausią sprendimą“, – BNS sakė A. Klangauskas.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis BNS pranešė, kad sutartis su bendrove pasirašyta praėjusią savaitę.

„Ji pasirašyta praėjusią savaitę, tačiau yra visa eilė jos įsigaliojimo sąlygų – kitų dokumentų pateikimas, svarstysime jos pakeitimą dėl mokėjimo, išaugusių kaštų, iš koncesininko laukiame tikslių paskaičiavimų, vertinsime juos, teisės aktai dabar leidžia traukti padidėjusius kaštus į sutartis“, – BNS sakė jis.

Sutarties, kuriai Klaipėdos taryba pritarė gegužę, projekte buvo nurodyta, kad koncesininkė įsipareigoja Paryžiaus Komunos gatvėje suprojektuoti, pastatyti ir valdyti naują sporto ir laisvalaikio kompleksą, o savivaldybė sutarties galiojimo metu – 25 metus – pirks jo paslaugas ir sumokės apie 43 mln. eurų. Bendra sutarties vertė, įskaitant ir kitas koncesininko pajamas, viršija 72 mln. eurų.

Pagal sutarties sąlygas komplekso projektavimas truktų ne ilgiau kaip aštuonis mėnesius, o statybos – iki dvejų metų.

Koncesininko konkurse, be PPS, dar dalyvavo fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ valdoma įmonė „Moelta“.

Sporto ir laisvalaikio komplekse turėtų būti įrengta ne mažesnė nei 5 tūkst. kv. metrų ploto transformuojama sporto erdvė, skirta įvairioms sporto šakoms, dvi ledo ritulio aikštelės su bent 650 sėdimų vietų žiūrovams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją