„Baigėme vieną sudėtingiausių etapų įmonės istorijoje – nestabdant gamybos senus sovietmečio statinius pakeitė išskirtinės architektūros miestą gražinantis modernus pastatas. Šiuo metu maksimalias pajėgas skiriame galutiniam jo įrengimui ir naujos įrangos montavimui, maksimaliai našiam įrangos, procesų suderinimui.

Skaičiuojame, kad baigus projektą ir pasiekus planuotą gamybos mastą, gamybos efektyvumas turėtų padidėti 25 procentais. Tai leis per porą metų pardavimus išauginti pusantro karto, todėl dabar intensyviai dairomės naujų rinkų, į kurias galėtume eksportuoti savo produkciją“, – sako „Kauno baldų“ vadovas Tomas Mauricas.

Daugiau nei dvigubai už Kauno S.Dariaus ir S.Girėno futbolo stadioną Kaune plotu didesnio pastato statybų generalinis rangovas buvo bendrovė „YIT Lietuva“.

„Projekto kompleksiškumas, rinkos iššūkiai ir trumpi darbų terminai mūsų komandai tikrai neleido nuobodžiauti ir suteikė galimybę pademonstruoti visus savo gebėjimus statybų aikštelėje. Statybų procesus teko valdyti taip, kad nebūtų pertraukta užsakovo gamybinė veikla, o darbai vyktų sklandžiai, nepaisant trikdžių tiekimo grandinėse“, – sako „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas

Naujasis „Kauno baldų“ pastatas yra A++ energetinės klasės.

„Dar nebaigėme montuoti visos įrangos, bet jau dabar jaučiame teigiamą impulsą gamybos efektyvumui. Paties baldo gamybos kelias skaičiuojant metrais naujajame pastate sutrumpėjęs perpus. Laikas, per kurį jis pagaminamas, taip pat sumažėjęs ketvirtadaliu. Teigiamas pokytis matomas ir sąskaitose už energiją. Pavyzdžiui, šių metų spalį, palyginti su tuo pačiu mėnesiu pernai, elektros suvartota 43 proc. mažiau. Kitais metais ant pastato stogo dar planuojame įrengti saulės jėgainę“, – sako „Kauno baldų“ gamybos vadovas Aleksandras Zenkovas.

Didžiausią dalį – beveik du trečdalius naujojo pastato ploto sudaro gamybinės patalpos (18 000 kv.m.), sandėliavimui skirta 4 000 kv.m., gaminių ekspozicija įrengta beveik 1 400 kv.m. patalpose, biurui skirta 1 200 kv. m. ploto.

Planuojama, kad per kelerius metus naujoji „Kauno baldų“ gamykla leis pardavimus padidinti iki maždaug 70 mln. eurų. Pernai visų metų bendrovės pardavimai siekė 27,6 mln. eurų ir buvo trečdaliu didesni nei 2020 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją