Pasak projektą įgyvendinančios „SBA Urban“ įmonės „Urban HUB“ vadovo Giedriaus Muliuolio, Vilniaus projektas pradės kurti „Urban HUB“ tinklą Lietuvoje, kurį vėliau ketinama plėtoti užsienyje.

„Šiuo projektu siekiame sukurti platesnes „stock office“ segmento standarto ribas rinkoje. Kartu su pasaulyje pripažinta architektūros kompanija „PLH architects“ kūrėme miestelį Kaune ir esminius principus pritaikėme Vilniaus projekte. Konceptualiai vieningos erdvės, jaukūs fasadų sprendiniai taps mūsų savitu architektūriniu parašu ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Tai – ne tik biurai, ekspozicijų erdvės, sandėliai viename, bet ir patogesnė vieta kurti verslus, juos plėsti, o esant poreikiui ir pamatuotai optimizuoti“, – sako „Urban HUB“ vadovas Giedrius Muliuolis.

„Urban HUB Vilnius“ statybos, planuojama, prasidės 2023 m. pradžioje, o pirmieji žemės paruošimo darbai jau vyksta. Į projektą investuojama apie 30 mln. eurų. Kaip nurodoma pranešime, jame didelis dėmesys skiriamas tvarumui: žaliajai energijai, kuri bus naudojama pastatui aprūpinti, tvaresnio gyvenimo būdo infrastruktūrai, žaliosioms erdvėms, taip pat paties projekto medžiagų ir sprendimų parinkimui.

Šis projektas bus vienas iš dviejų, per artimiausius metus atversiančių duris Lietuvoje. „Urban HUB“ taip pat plėtoja 67 000 kv. m. ploto el. prekybos miestelį Kaune, šalia A1 magistralės, ir planuoja tolesnę tinklo plėtrą užsienyje užsienyje.

„PLH Architects“ partneris Steen Enrico Andersen sako, kad kuriant Vilniaus projektą pagrindinis iššūkis architektams buvo išlaikyti „Urban HUB Kaunas“ architektūros tęstinumą mažesniame plote ir skirtingoje lokacijoje.

Plėtotojai planuoja tą patį architektūrinį modelį pritaikyti visam el. prekybos miestelių „Urban Hub“ tinklui.

„Vilniaus miestelis – vienas iš pirmųjų žingsnių kuriant šį tinklą. Vilniuje klientai galės išsinuomoti nuo 150 iki 6000 kv. m. patalpas, pritaikyti jas savo poreikiams – jungti, perplanuoti. Taip pat čia kuriama erdvių sistema leis klientui turėti tik tas patalpas, kurių jam iš tiesų reikia, tad čia bus daug vietos kaštų optimizavimui, ypač – šiais energetinės krizės ir neramiais geopolitiniais laikais“, – akcentavo „Urban HUB“ nekilnojamojo turto plėtros vadovė Rasa Pečiulaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją