Statyboms bankas skolina 22,3 mln. eurų.

„Šiandien daugelis supranta, koks reikšmingas šių dienų pasaulyje yra saugumas, todėl svarbu pasirūpinti, kad kariams būtų sudarytos geros sąlygos dirbti ir tobulintis.

Smagu, kad prie šio projekto galime prisidėti kaip partneriai ir padėti jį įgyvendinti laiku bei kokybiškai“, – sako „Luminor“ banko vadovas Lietuvoje Andrius Načajus.

„Darnu Group“ dukterinė bendrovė „Salvinta“ šių metų rugpjūtį pasirašė sutartį su Krašto apsaugos ministerija, įsipareigodama iki 2024 metų pradžios Vilniaus rajone esančiose Rokantiškėse pastatyti karinį miestelį.

Į miestelį turėtų įsikelti Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai, kurie šiuo metu laikinai yra dislokuoti Marijampolėje, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione.

„Rokantiškių kariniame miestelyje numatoma įkurdinti beveik 11 tūkst. kvadratinių metrų ploto administracinius ir specialiosios paskirties pastatus: kareivines, valgyklą, štabą, medicinos, kontrolės punktus ir kita. Taip pat suplanuota 4 tūkst. ploto sporto patalpų ir aikščių, numatyta statyti stadioną“, – rašoma pranešime.

Techninės paskirties pastatų šiame miestelyje numatyta daugiau kaip 7 tūkst. kvadratinių metrų – tai sandėliai, garažai, degalinė, plovykla, pastogė technikai, parkavimo aikštelė, tvora ir kita. Miestelyje turėtų būti apie 200 automobilių stovėjimo vietų, rikiuotės, technikos aikštės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją