Manoma, kad pasinaudojus leidimu statyti kavinę buvo pastatyti poilsio apartamentai.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovė BNS teigė, kad deklaracija apie statybos užbaigimą Žaliajame kelyje patvirtinta neteisėta, todėl inspekcija kreipsis į teismą dėl liepos 13-ąją išduoto dokumento panaikinimo.

„Inspekcija atliko maitinimo paskirties pastato su poilsio patalpomis deklaracijos teisėtumo patikrinimą ir surašė patikrinimo aktą, kurio išvados – deklaracija patvirtinta neteisėtai“, – BNS teigė inspekcijos atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė.

Pagal statybos leidimą buvusios apleistos kavinės teritorijoje turėjo atsirasti maitinimo paskirties pastatas su poilsio patalpomis, BNS patvirtino Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Feser.

„Mes derinome taip pat maitinimo paskirties pastatą“, – BNS teigė A. Feser.

Anot jos, abejonių, kad statinys neatitinka projekto, kilo greta jo pastebėjus skelbimus apie parduodamus apartamentus.

„Mes apsidžiaugėme, kai vienas maitinimo verslą išmanantis, ne vieną kavinę turėjęs juodkrantiškis ėmėsi iniciatyvos atnaujinti tą vietą. Iš pradžių net minties nekilo, kad galėtų būti kitaip, bet šiemet pastebėjome skelbimą prie pat to pastato, kad jame parduodami poilsio apartamentai. Buvo labai nemalonus akibrokštas, tai visiškas teisės nepaisymas“, – BNS teigė A. Feser.

Anot jos, iki tol jokių įtarimų nebuvo kilę: „Matėsi, kad labai dideli langai, bet gal kokia poilsio patalpa kavinėje galėtų būti, net minčių nekilo.“

Parko direkcijos vadovė sako, kad šioje vietoje kavinė būtina dėl didelio poilsiautojų skaičiaus.

„Tokioje vietoje kavinė tiesiog būtina, ten yra pagrindinis paplūdimys ir daug žmonių, jiems reikia kažkur tos paslaugos“, – kalbėjo A. Feser.

Statybų teisėtumą aiškinasi ir Klaipėdos apygardos prokuratūra, rugpjūtį pradėjusi tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.

„Kol kas jokie sprendimai nepriimti, tyrimas tęsiamas“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Viktorija Raštutytė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją