„Tikimės, kad naujasis, jau nebe laikinas, „Snow Arena“ operatorius centras „Aqua“ sėkmingai vystys šį unikalų objektą“, – feisbuke rašė R. Malinauskas.

Anot jo, pirmoji investicija „Snow arenoje“ bus saulės elektrinė, vėliau jame gali būti įengtas pramogų ir atrakcionų parkas vaikams, viešbutis sportininkams, įvairūs baseinai, dirbtinės kalnų upės ar kriokliai.

„Centras „Aqua“ įrodė, kad gali ir sugeba vystyti neeilinius traukos objektus, todėl net neabejoju, kad ir „Snow Arenos“ patrauklumas ateityje tik augs“, – tvirtino Druskininkų meras.

Pasak R. Malinausko, jau derinama pirkimo-pardavimo sutartis, ji turi būti pasirašyta per 30 dienų.

Druskininkų mero teigimu, už „Snow areną“ gautos lėšos, atmetus slidžių trasos įsigijimo kaštus perimant jas iš verslo 2019 metais, bus investuotos į Kultūros ir kongresų rūmų projektą.

Konkurencijos taryba liepą leido Druskininkų savivaldybei patikėti „Snow arenos“ slidinėjimo trasų paslaugas jos valdomai įmonei „Aqua“ ir leido bendrovei dalyvauti aukcione.

„Snow Arenos“ statyba 2011 metais kainavo apie 30 mln. eurų. Statybas finansavo dabar jau bankrutavęs bankas „Snoras“, „Stamitai“ paskolinęs 16,8 mln. eurų, o dar 11,6 mln. eurų gauta Europos Sąjungos paramos.

Druskininkų savivaldybė komplekso valdymą ir administravimą iš „Stamitos“ perėmė 2019 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją