„Kas liečia NT, norėčiau pasakyti, kad manau, jog mes jau išgyvenome tą sunkiausią periodą. Jis buvo kovą, balandį ir gegužę, kai prasidėjo karas. Tada nutrūko metalo tiekimo grandinės, brango medis, anksčiau buvo daug tiekimo iš Rusijos ir Baltarusijos, o viskas nutrūko.

Dabar, per tuos kelis mėnesius, jau pavyko atstatyti visas tiekimo grandines ir mes pastebime net tam tikrą žaliavų kainų mažėjimą. Kol kas pačių statybos darbų kainos nemažėja, nes yra labai didelis darbo jėgos trūkumas.

Anksčiau darbo jėgą galėjome įsivežti iš Ukrainos, ko dabar nėra. Taip pat didelis „donoras“ buvo Baltarusija, bet ji dabar mums nėra labai draugiška ir vizų išdavimai yra problematiški. Darbo jėgos trūkumas dabar yra vienas aktualiausių klausimų“, – sakė jis.

Verslininkas teigė, kad žiūrint į ateitį, būsto kainos kilti nebeturėtų.

„Kainų šuolis buvo toks didelis, kad manau, jog dabar tikėtis, kad būsto kainos kils, jau nereikėtų.

Nemanau, kad artimiausiu metu būsto kainos turėtų kilti, nes jos Vilniuje jau pasiekė ir viršijo 3 tūkst. kvadratui ribą. Tai yra visų laikų rekordas ir tokių kainų Vilniuje nėra buvę.

Jeigu pridėsime, kad šis būstas parduodamas be apdailos ir dar reikia ir jos... o tai yra vidutinė kaina, nes, tarkime, miesto centre vidutinė kaina yra apie 4 tūkst. kvadratui. Todėl manau, kad erdvės kainų didėjimui jau nelabai yra.

Didžiausias iššūkis statybose bus darbo efektyvumo didinimas“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)