„Tai pirmasis Latvijos rinkoje įsigytas fondo turtas. Kompleksas Rygos Marupės rajone visiškai atitinka mūsų planus sukurti aukštos vertės sandėlių tinklą, aprėpiantį visas Baltijos šalis. Šis pirkinys leis padidinti fondo pajamas“, – sako „Capitalica Asset Management“ generalinis direktorius Andrius Barštys.

2019 m. pastatytas kompleksas yra vakarinėje Rygos dalyje, vos už kelių minučių kelio nuo Rygos oro uosto, iš čia lengva pasiekti pagrindinius šalies greitkelius, jungiančius Latvijos sostinę su Vilniumi, Talinu ir Ventspilio uostu. Marupės rajonas tampa reikšminga logistikos zona, kurią gamybai ir sandėliavimui renkasi vis daugiau Latvijos bei tarptautinių įmonių. Į „Rail Baltica“ plėtros planą įtraukta Rygos tarptautinio oro uosto geležinkelio krovinių stotis dar labiau padidins rajono vertę ateityje.

Puikios techninės būklės pastato bendras nuomojamas plotas yra 6200 kv. m. Šis kompleksas, pastatytas remiantis „stock office“ koncepcija, su trijų tipų patalpomis – sandėliu, biuru ir ekspozicijos bei mažmeninės prekybos sale, yra skirtas smulkioms ir vidutinio dydžio elektroninės prekybos ir gamybos įmonėms.

„Capitalica“ įsigijo logistikos centrą Marupėje

„Mūsų pasirinkimą lėmė didėjanti patalpų, įrengtų pagal „stock office“ koncepciją, paklausa ir nuomininkų įvairovė, užtikrinanti stabilų pajamų srautą“, – dalijasi mintimis A. Barštys.

Sudarant šį sandorį teisiniais ir mokestiniais klausimais konsultavo įmonė „Walless“, o bendrovė „Statybos procesų valdymas“ teikė patarimus aplinkos apsaugos ir techniniais klausimais. Įmonė „Colliers“ atliko išsamų komercinį patikrinimą, po sutarties sudarymo ji administruos pastato priežiūrą. Sandorį finansavo Latvijos bankas „Citadele“.

Šalių sutarimu, objekto pirkimo kaina neatskleidžiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją