„Finansuodami naują „Gradiali“ plėtros etapą, prisidedame prie turizmo bei sveikatinimo paslaugų plėtros Vakarų Lietuvoje ir prie Palangos, kaip ištisus metus svečių laukiančios kurorto, vizijos. Mažesnių šalies miestų ekonominė perspektyva labai priklauso nuo vietinio verslo iniciatyvų investuoti į plėtrą ir naujų darbo vietų kūrimą, o mes, savo ruožtu, esame pasirengę padėti įgyvendinti šias ambicijas“, – sako „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

„Naujasis plėtros etapas padės sanatorijai ir toliau siekti savo tikslo – eliminuoti sezoniškumo įtaką ir būti ištisus metus aktyviai veikiančia sveikatingumo bei poilsio erdve“, – teigia Domas Dargis, sanatorijos „Gradiali“ direktorius.

Anot jo, antrąjį „Gradiali“ plėtros etapą numatyta įgyvendinti iki 2022 m. pabaigos. Šio etapo metu bus išplėsta medicininių paslaugų infrastruktūra, atnaujintos ir padidintos kineziterapijos ir fizioterapijos salės. Taip pat iki 250 vietų bus padidinta sanatorijos restorano „Pineta“ erdvė, atidaryta nauja 100 žmonių talpinanti švediško tipo maitinimo salė bei viešbučio lobby baras. Beveik penktadaliu padidintas kambarių skaičius leis sanatorijai vienu metu priimti iki 450 svečių.

„Sveikatinimo paslaugų poreikis Lietuvoje auga, žmonės vis labiau rūpinasi savo sveikata ir ligų prevencija, o pasibaigus pandemijai pastebime ir augančius užsienio turistų skaičius. Prieš pandemiją į sanatoriją atvykdavo svečių iš Vokietijos ir Izraelio, dabar fiksuojame tiek grįžtančius turistų srautus iš šių šalių, tiek per pandemiją Lietuvą atradusius naujus poilsiautojus iš Baltijos ir Skandinavijos šalių“, – sako D. Dargis.

Kaip informuoja BNS, „Gradiali“ operatorės – bendrovės „Sveikatos uostas“ ir „Palangos Žvorūnė“. Registrų centro duomenimis, „Sveikatos uosto“ vienintelis akcininkas yra Artūras Nacickas, o „Palangos Žvorūnės“ – Šiaulių bendrovė „Litrada“ – jos akcininkai yra du fiziniai asmenys bei du juridiniai asmenys – „Litrada“ bei „Baltholding Invest“ (2017 metų duomenys).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją