Kainų augimas neveikia paklausos

Šiuo metu NT rinkoje vyrauja neapibrėžtumas: vis dažniau girdime apie gresiančią recesiją, infliacija toliau muša rekordus, o Euribor jau peržengė teigiamą ribą. Tačiau panašu, kad gyventojų nuotaikų skolintis ir įsigyti būstą per daug neveikia.

NT analitikas, „Realdata“ vadovas Arnoldas Antanavičius svarsto, kad kol kas neatrodo, kad rinka dėl visų šių priežasčių būtų sureagavusi į neigiamą pusę.

„Galbūt vystytojai kalba, kad naujos statybos rinkoje sandorių yra mažiau. Tai labiau susiję ne su situacija rinkoje, o vystytojų turimu asortimentu. Dauguma pasiūlymų – brėžiniuose, iš kurių gyventojai nelabai nori pirkti. Daug neapibrėžtumo, o nežinomųjų dar padaugėjo, tai vystytojams pardavinėti iš brėžinių tikriausiai ir toliau bus sudėtinga“, – sako jis.

Nepaisant didėjančių kainų, antrinėje rinkoje pirkėjų aktyvumas išlieka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)