„Projektuojame, turėtume turėti vasarą leidimus, projektus ir skelbsime statybos konkursus. Jeigu viskas vyks sklandžiai, darbai turėtų būti baigti per dvejus metus“, – BNS sakė Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Vaidoto gatvėje Panemunėje esantis baseinas bus statomas naujai, o Baltų prospekte, Šilainiuose, – rekonstruojamas.

Balandį baseinų projektus vertino Kauno regioninė architektūros taryba. Abu projektus rengęs architektas Jokūbas Fišeris teigė, kad didesnė dalis nusidėvėjusio baseino Baltų prospekte bus nugriauta. Visa jo inžinerinė infrastruktūra numatyta pastato rūsyje. Pagrindinį baseiną sudarys aštuoni 25 metrų ilgio takai, pastate taip pat bus įrengta nedidelė SPA zona.

Panemunėje įrengiamam baseinui pasirinktas šiam rajonui būdingas raudonų plytų fasadas. Jo struktūra analogiška Šilainiuose statomam baseinui.

Architektūros tarybos nariai kritikavo sprendimą prie baseino Vaidoto gatvėje įrengiant aikštelę kelti sklypą ir iškirsti daug medžių. Be to, atkreiptas dėmesys, kad keliant sklypą kaimynai atsidurs duobėje. Ekspertai rekomendavo projektą darniau integruoti į aplinką, atsižvelgti į šalia esančias kapines.

Kalbėdami apie Šilainių baseiną, nariai, be kita ko, siūlė panaudoti jo stogą: įrengti čia stoglangius ar numatyti veiklas, kurios čia galėtų vykti.

Pasak V. Abramavičiaus, šie ir kiti pasiūlymai yra rekomendacinio pobūdžio.

„Architektai turbūt pagalvos, pamąstys. Šilainių baseiną jau aišku, kad sporto mokykla tvarkys, kaip ir tvarkėsi iki šiol, (...) o Panemunėje atsiras operatorius“, – sakė jis.

Savivaldybės atstovas abejojo tokių pasiūlymų kaip veiklos ant stogo prasme, turint galvoje didesnę kainą ir trumpą sezoną.

Pasak jo, šiuo metu dėl neapibrėžtumo rinkoje labai suku įvertinti, kiek baseinai galėtų kainuoti, bet manoma, kad vienas atsieis apie 8–10 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją