Pasak Vilniaus savivaldybės vyriausiojo architekto Mindaugo Pakalnio, pritarimas komplekso projektiniams pasiūlymams reiškia, kad tvirtinama pagrindinė sprendinių idėja, tačiau specialiuosiuose reikalavimuose projektuotojams bus išdėstyta, kaip projektas turi būti toliau tobulinamas.

„Rengdami techninį projektą projektuotojai dar turės tobulinti ne tik atskirų pastatų architektūrinę išraišką, bet ir funkcinių ryšių, tai yra, atvykimo ir išvykimo sprendimus, numatyti sklandžius ryšius su aplinkinėmis teritorijomis“, – pranešime teigė M. Pakalnis.

Pasak savivaldybės, planuojama, kad jame bus pastatyti aštuoni statiniai – futbolo stadionas, sporto centras, dvi futbolo treniruočių aikštės, lengvosios atletikos apšilimo zona ir stadionas, kultūros centras ir 300 vietų vaikų darželis.

Anksčiau skelbta, kad komplekse, be stadiono, būtų dar 15 objektų: lengvosios atletikos aikštė, šešios krepšinio salės, trys futbolo treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės, taip pat sporto muziejus, bendruomenės centras, biblioteka, vaikų darželis.

2021 metų spalį savivaldybė, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei investicinis fondas „BaltCap Infrastructure Fund“ pasirašė 160 mln. eurų vertės koncesijos sutartį. Savivaldybės įsipareigojimai sutartyje siekia apie 100 mln. eurų, valstybės – 53,4 mln. eurų.

Planuoja, kad komplekso statybos truks dvejus metus – nuo 2022-ųjų pabaigos iki 2024-ųjų pabaigos.

Šiuo metu vyksta pradėto ir nebaigto statyti stadiono konstrukcijų ardymo darbai, juos atlieka bendrovė „Vilniaus BTD“.

Pirmą kartą stadionas šalia Vilniaus „Akropolio“ pradėtas statyti 1987 metais, o 1993-iaisiais užkonservuoti jau pastatyti pamatai bei laikančiosios konstrukcijos. 2008 metais į objektą investavus dar 33,6 mln. eurų, statybos darbai tuomet nutrūko dėl finansavimo trūkumo.

Diskusijos dėl stadiono vėl atgimė 2015-aisiais, pastaraisiais metais projektas įstrigo kilus ginčų su teisėsauga ir Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), pripažinusia koncesijos konkursą neteisėtu, tačiau teismas šį sprendimą panaikino, o tarnyba teismo verdikto nebeskundė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)