LAT balandžio 5 dieną tenkino tarptautinės grupės „Belor Group“ valdomos Lietuvos trąšų prekybos bendrovės „Belor“ prašymą ir pritaikė laikinąsias apsaugos priemones.

Anksčiau šiais metais LAT du kartus atsisakė priimti bendrovės kasacinius skundus, kuriuos „Belor“ turi teisę neribotai teikti per tris mėnesius po Apeliacinio teismo sprendimo.

„Belor“ skundė bendrovei nepalankią pernai gruodį Apeliacinio teismo priimtą nutartį – teismas atsisakė pripažinti V. Kučinsko lėšų dovanojimo sūnui sutartį negaliojančia, taikyti restituciją ir šiomis lėšomis padengti skolą bendrovei. 2020 metų lapkritį „Belor“ prašymą panaikinti sutartį buvo atmetęs ir Vilniaus apygardos teismas.

Lėšų dovanojimo sutartis sudaryta 2017 metų liepą, o viena didžiausių V. Kučinsko kreditorių „Belor“ teigia, kad apie ją sužinojo tik 2019-ųjų pabaigoje. Sutartimi įteisinami 2013-2015 metais atlikti verslininko mokėjimai, kuriais pinigai pervesti sūnui.

„Belor“ siekia atgauti skolą pagal 2016 metų pradžioje pasirašytą vekselį bei jo pagrindu išduotą vykdomąjį raštą. Šis dokumentas buvo perduotas vykdyti antstoliui. „Belor“ teismui nurodė, kad skolos išieškoti nepavyksta iki šiol, o areštuoto turto nepakanka kreditoriaus reikalavimui patenkinti.

V. Kučinskas yra nurodęs, kad jo įsiskolinimai kreditoriams siekia 61,8 mln. eurų, o jo pajamos per mėnesį – 1,5 tūkst. eurų. Verslininkas daugiausiai skolingas Rusijos bankui „Alfa Bank“ – 38,6 mln. eurų, beveik 10 mln. eurų – Rusijos „Sberbank“, įmonei „Belor“ – 4 mln. eurų.

Bankroto bylos jau iškeltos „Arvi ir ko“ bei grupės įmonėms „Arvi kalakutai“, „Arvi fertis“, „Rietavo veterinarinė sanitarija“, „Marijampolės pašarai“.

V. Kučinskas siekė ir asmeninio bankroto, tačiau teismai tokio prašymo netenkino motyvuojant verslininko nesąžiningumu ir pateikta ne visa informacija apie nemokumą.

Autorius Remigijus Bielinskas

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją