„Situacija statybų ir NT sektoriuje nėra labai gera. Pagal kovo mėnesio statistiką, Vilniuje būstų parduota keturis kartus mažiau nei vasario mėnesį. Žmonės jautriai reaguoja, nežino, bijo gal dėl ateities, kai kurie žmonės neatlaiko ir nutraukia sutartis. Nėra kitos priežasties, tik karo baimė ir neapibrėžtumas dėl ateities”, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė A. Avulis.

Verslininkas aiškino, kad statybose situacija yra ne ką geresnė nei energetikos sektoriuje. Anot jo, Lietuva yra priklausoma nuo žaliavos, daugiausia statybinio plieno ir armatūros, o prasidėjus karui nutrūko tiekimo kanalai iš Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos.

„Šioje vietoje gana sudėtinga būtų panaudoti savo išteklius, nes mes tokių tiesiog neturime, bet galima įžvelgti ir tam tikrų pozityvių pastarųjų dienų rezultatų. Kovo pradžioje armatūrinis plienas pabrango du kartus, o baigiantis kovo mėnesiui, kainos sumažėjo ir yra tendencijos, kad jos mažės“, – sakė „Hanner“ valdybos pirmininkas.

„To priežastis yra tai, kad Lietuvoje yra daug kūrybingų, išradingų verslininkų ir jie suranda naujų tiekimo kanalų iš Turkijos, kitų šalių ir tik laiko klausimas, kada tas poreikis bus patenkintas“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją