Kaip buvo skelbiama, pernai Palangoje nuo vasario 24-osios iki kovo 22-osios buvo parduoti kone 300 butų, tačiau šiemet šis skaičius nesiekia nė 200.

Visgi teigiama, kad norinčių parduoti butą ar namą skelbimų skaičius šiuo metu yra išaugęs kone dešimtadaliu.

Palangoje dirbanti „Kurorto NT“ brokerė Evelina Keserauskienė LNK žinioms pasakojo, kad nuotaikos pas pirkėjus yra įvairios.

„Esant tokiai ekonominei ir karinei situacijai visoje Europoje natūralu, kad nuotaikos yra įvairios.

Vieni žmonės į tai žvelgia racionaliai ir ramiai, antri – bijo, kad galbūt neprasidėtų karas mūsų šalyje, o treti mato prognozuojamos infliacijos rodiklius ir yra linkę investuoti į NT“, – sakė ji.

Kalbėdama apie Palangos rinką ji pasakojo, kad šiandien skelbimų portaluose daugiau galima rasti būtent parduodamų butų skelbimų.

„Tai, tiek antrinės rinkos, tiek naujai vystomi projektai. Galbūt naujai vystomų projektų yra šiek tiek daugiau.

Daugiausia būstą parduoda tie pardavėjai, kurie jį buvo įsigiję kaip antrą būstą, kaip vasaros rezidenciją arba naudojo nuomos verslui, nors yra ir vietinių gyventojų, kurie savo gyvenamą būstą keičia iš mažesnio į didesnį ir mažesnįjį parduoda“, – sakė brokerė.

Pasak jos, šiuo metu sandorių pajūryje sudaroma kiek mažiau, tačiau tie, kurie jau buvo sudarę preliminarias sutartis ir laukia pagrindinės sutarties, jų neatšaukinėja.

„Galbūt yra tokių, kurie yra linkę luktelti ir perkelti notarų patvirtiną sandorį vėlesniam laikui, kol stabilizuosis situacija, ir tuomet atlikti galutinį pirkimą“, – teigė ji.

Kaip aiškino, kol kas didesnių pokyčių nematyti ir kalbant apie naujus projektus, kurie yra statomi, mat statybos nestoja, o žmonės būstų taip pat neatsisako.

E. Keserauskienė taip pat kalbėjo, kad jai teko bendrauti ir su brokeriais dirbančiais kituose pajūrio kurortuose – Klaipėdoje, Neringoje.

„Nuotaikos yra panašios, kaip ir Palangoje. Klientų skaičius apmažėjęs, bet pirkimai tikrai nėra sustoję ir visiško sąstingio pardavimuose nejaučiame“, – apibendrino ji.