„Nuotaikos (tarp plėtotojų – BNS) tokios, kaip ir visų, – yra susirūpinimas, neaiškumas, bet manau, kad verslai kol kas jaučiasi ir elgiasi gana santūriai, tiesioginį poveikį kol kas nuspėti yra sunku“, – BNS teigė M. Statulevičius.

Anot jo, kol kas jokio tiesioginio poveikio dėl tokios situacijos NT plėtotojai nepatiria.

„Dar per mažai laiko praėjo, kad kažkaip staigiai veiktų ir paveiktų, (matytume – BNS) kažkokį atšaukimą sutarčių ar dar kažką, dar tikrai sekame, laukiame tos situacijos aiškumo. Pirma, antra diena, dar labai sunku kažką sakyti, kol kas santūriai stebime situaciją“, – sakė M. Statulevičius.

Anot jo, Ukrainoje yra nedaug ten dirbančių Lietuvos NT plėtotojų.

„Tie, kurie buvo, tai tuos projektus nori parduoti arba parduoda ir išeina jau kurį laiką. Tai ne šių metų, bet jau kelerių metų klausimas. Tą pardavimą lemia aplamai Ukrainos situacija, nes ten yra sunkiai prognozuojamas verslas, aukšta korupcija“, – tvirtino jis.

M. Statulevičiaus teigimu, kol kas ukrainiečiai darbuotojai masiškai neišvyksta į gimtinę.

„Dalis darbuotojų sako, kad grįš į Ukrainą, bet kiek čia jų bus, tai dar kelių dienų klausimas“, – pridūrė jis.

Pasak LNTPA prezidento, dėl karo Ukrainoje gali brangti žaliavos, strigti medžiagų logistika, o būsto rinkoje pasikeisti pirkėjų lūkesčiai.

„Tai natūralu, mes panašų scenarijų turėjome ir praėjusiais metais, bet, aišku, dabar tai yra daug stipresnio poveikio turėsiantys įvykiai“ – teigė jis.

Paklaustas, ar dėl karinių veiksmų Ukrainoje Lietuvos NT rinkoje gali būti matoma stagnacija, kokia buvo 2014 metais, kai vyko Krymo aneksija, M. Statulevičius sakė, jog viskas priklausys nuo tolesnės situacijos.

„Kol kas nežinomas mastelis viso karinio veiksmo, neaišku, kuo tai gresia, kaip ilgai užtruks ir kiek aukų pareikalaus, kaip tai apskritai paveiks žmonių nuotaiką, tai nuo to labai priklausys. Taip, 2014 metais tikrai sustojo butų pirkimai, ypač investiciniai, tą tikrai stebėjome ir aplamai aktyvumas buvo parkritęs, tai tikėtina, kad kažkas panašaus galėtų ir dabar būti“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)