Kaip nurodoma, iš jų 44 mln. eurų bus skirta gyvenamojo NT plėtrai, 13 mln. – komercinės ir administracinės paskirties pastatų vystymui, 20 mln. eurų – investicijoms užsienio šalyse.

2021 metais įmonė planavo investuoti 60 mln. eurų, o faktinės investicijos siekė 56 mln. eurų.

„Praėjusiais metais investicijų tikslus pavyko įgyvendinti tik dalinai dėl to, kad vėlavo statybos leidimų išdavimas ir išaugusi biurokratija. Atlikome mažiau statybos darbų, tačiau buvo daugiau žemės įsigijimo sandorių“, – sako „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Šiemet planuoja pasiūlyti 1000 būstų

Lietuvoje „Hanner“ planuoja investuoti 57 mln. eurų. Iš jų 55 mln. eurų bus investuota sostinėje į gyvenamojo ir komercinio NT plėtrą. Dar 2 mln. eurų Palangoje, kur numatyta pradėti viešbučio paskirties su SPA projektą.

2021 metais Hanner pardavė 625 butus – daugiausiai per visą veiklos laikotarpį. Panašų skaičių butų planuojama parduoti ir 2022 metais.

„Stringant projektų derinimo ir statybos leidimų išdavimo procesams, norint pasiekti tą patį rezultatą kaip anksčiau, dabar reikia dirbti su dukart didesniu projektų portfeliu ir tam reikia du kartus daugiau laiko“, – teigia A. Avulis.

Dėl šios priežasties, pirkėjams sostinėje šiais metais planuojama pasiūlyti 1000 būstų įvairiose Vilniaus vietose. Pasiūla Vilniuje šiuo metu yra mažiausia nuo 2014 metų.

Užsienio šalyse 2021 metais „Hanner“ buvo suplanavusi 30 mln. eurų investicijas. Faktiškai pavyko investuoti 25 mln. eurų, o didžioji šios sumos dalis teko „Hilton“ viešbučio projektui Venecijoje. 2022 metais kitose šalyse planuojama investuoti 20 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją