„Finansuojamas NT projektas yra išskirtinis savo vieta, jis taip pat reikšmingai prisidės prie miesto plėtros kairiajame upės krante – projekto metu bus sutvarkyta ir gyventojų poreikiams pritaikyta beveik 2,5 ha teritorija. Mums labai svarbu, kad statomi gyvenamieji namai atitinka aukštą A+ energinę klasę, o projekto sprendimai yra tvarūs ir darnūs. „Citadele“ bankas taip pat yra parengęs ir išskirtines būsto finansavimo sąlygas būsimiems „Nemunaičių“ gyventojams“, – pranešime cituojamas „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

„Nemunaičių“ projektas jau gerokai įsibėgėjo, o su patikima partneryste jis ir toliau sparčiai judės pirmyn. Padėjome intensyvią kairiojo Nemuno kranto transformaciją į išskirtinį gyvenamąjį rajoną. Jame atsiras vietos ir kultūros, ir verslo, ir gyvenamiesiems projektams, todėl siekiame, kad šios teritorijos urbanizavimo startas taptų kokybės ir išskirtinės architektūros pavyzdžiu. Būtent dėl to projektas tapo itin paklausus ir šiuo metu su būsimais pirkėjais jau pasirašytos sutartys dėl dviejų trečdalių „Nemunaičių“ butų. Pirmieji naujakuriai čia galės pradėti kurtis jau ateinančią vasarą“, – teigia „SBA Urban“ vadovas Giedrius Muliuolis.

„Nemunaičių“ projektas kyla unikalioje vietoje kairiajame Nemuno krante, netoli Nemuno salos, prie pat upės H. ir O. Minkovskių gatvėje. Šiuo metu yra statomi penki daugiabučiai. Juose gyventojams bus pasiūlytas iš viso 171 būstas, teigiama „Citadele“ banko pranešime. „Nemunaičių“ kvartale statomi daugiabučiai yra projektuoti Nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko ir jo architektų studijos. Pavadinimą naujajam rajonui išrinko patys kauniečiai iš 6000 variantų.

Šioje Kauno vietoje yra numatyta nemažai ateities projektų, prisidėsiančių prie teritorijos urbanizavimo – kairiajame Nemuno krante planuojamas M. K. Čiurlionio koncertų centras, Nemuno saloje statoma Mokslo sala ir Vandens sporto centras su olimpiniu baseinu. Be to, abu upės krantus turėtų sujungti susisiekimą palengvinsiantys pėsčiųjų tiltai. Artimiausiu metu bus baigtas statyti pėsčiųjų tiltas, jungiantis Karaliaus Mindaugo prospektą su Nemuno sala, vėliau bus statomas tiltas iš salos į kairįjį Nemuno krantą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)