Naujai įkurtas „EfTEN Real Estate Fund 5“ yra alternatyvus uždaras fondas, kuris dalyvaus kasmetiniame GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) reitingavime, pažymima pranešime. Fondas yra „EfTEN Real Estate Fund 4“ įpėdinis, kuris baigė investavimo etapą ir turi aukščiausią GRESB tvarumo reitingą tarp nekilnojamojo turto fondų Baltijos šalyse – keturias iš penkių žvaigždučių.

Du didžiausi fondo investuotojai yra „EfTEN United Property Fund“ ir LHV pensijų fondai, taip pat nemažai privačių profesionalių investuotojų. Mažmeniniai investuotojai į „EfTEN Real Estate Fund 5“ gali investuoti per „EfTEN United Property Fund“, kuris didžiąją neinvestuoto kapitalo dalį įkelia į penktąjį „EfTEN“ fondą – tai yra didžiausia iki šiol atlikta fondo investicija.

„Naujasis fondas padidina „EfTEN“ žaliųjų investicijų portfelį ir šioje srityje sustiprina mūsų, kaip pirmaujančio nekilnojamojo turto fondų valdytojo Baltijos šalyse, poziciją. Džiaugiamės naujo fondo įkūrimu ir biurų pastato įsigijimu Vilniuje, centriniame verslo rajone“, – pranešime cituojamas „EfTEN Capital“ vadovas Lietuvoje Laurynas Žilys.

Pagrindinis aštuonių aukštų pastato nuomininkas yra „Danske Bank“ su mobiliųjų mokėjimų skyriumi „MobilePay“, o „Danske Bank“ netoliese užima dar keturis objektus. Pastate taip pat veikia „Mandatum Life Insurance“. Pastatas pastatytas 2007 m., jo bendrasis nuomojamas plotas viršija 8000 kv. m.

Sandorį finansavo „Swedbank“, o konsultavo „Newsec“.

„EfTEN Capital Group“ („EfTEN Capital AS“ ir jos antrinės įmonės valdo 56 komercinius pastatus, kuriuose įsikūrę daugiau nei 1200 nuomininkų. Bendrovės valdomo nekilnojamojo turto vertė siekia 900 milijonų eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją