Priversti mokėti daugiau, nei tikėjosi

Finansų ir Kreditų valdymo asociacijos prezidentas Marius Jansonas Delfi pasakoja, kad viena iš pagrindinių problemų, su kuria susiduria gyventojai, statydami arba įsirenginėjantys naują būstą, – dėl brangstančių statybų statytojų pakeltos kainos, dėl kurių žmonės priversti nutraukti sutartis arba turi mokėti daugiau, nei tikėjosi.

„Su statytoju susitarėte, kad jums pastatys namą, prieš pusę metų susiderėjote, kad kotedžas kainuos 130 tūkst. eurų, o šiandien statytojas sako: arba sumokėkit papildomai 20 tūkst. eurų, arba mes jums atiduodame avansą, nutraukiame sutartį ir liekate be namo“, – pavyzdį pateikia paskolų ekspertas.

Tas pats gali nutikti ir perkant naujos statybos būstą, kai vystytojas jau pasirašius preliminarią sutartį, keliais tūkstančiais pakelia bendrą būsto kainą. Tik skirtumas toks, kad statant namą ar kotedžą kainų skirtumas gali siekti net keliasdešimt tūkstančių.

„Yra sąžiningų statytojų, su kuriais gyventojai iškart sutaria, palieka 10 tūkst. eurų, o jei viena ar kita pusė nori nutraukti sutartį, ir tai įvyksta dėl jų kaltės, tada sumoka baudą. Tačiau didžioji dalis sutarčių – daugiau nei 90 proc. – yra be baudų. Statytojas niekuo nerizikuoja, sako – pasiimkit 10 tūkst. eurų, o namo statybos pabrango nuo 130 iki 160k tūkst. eurų“, – pasakoja M. Jansonas.

Sutartyse nenumato baudų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)