Anot RC atstovo, kitaip neįmanoma pakoreguoti konkurso techninių sąlygų, dėl kurių pretenziją pareiškė vienas dalyvių.

„Konkurse dėl duomenų centro patalpų kapitalinio remonto buvo gauta vieno iš potencialių dalyvių pretenzija, į kurią buvo iš dalies atsižvelgta. Tam reikia pakoreguoti pirkimo dokumentus, todėl buvo nuspręsta pirkimo procedūras nutraukti“ – BNS teigė RC atstovas spaudai Mindaugas Samkus.

Dėl saugumo reikalavimų jis nedetalizavo, kokios techninės sąlygos bus koreguojamos.

Pasak M. Samkaus, pakoregavus sąlygas konkursas bus paskelbtas kitą savaitę.

„Artimiausiu metu skelbsime konkursą iš naujo“ – sakė jis.

Praėjusią savaitę Registrų centras paskelbė ieškantis statybų rangovo, kuris vieną iš buvusių Lietuvos edukologijos universiteto pastatų Vilniuje rekonstruotų į duomenų centrą ir biurą. M. Samkus tuomet BNS teigė, jog sutartį planuojama pasirašyti netrukus, o rekonstrukciją atlikti per pusmetį.

Rekonstruojant apie 3 tūkst. kv. metrų keturių aukštų pastatą turėtų būti įrengtos naujos pertvaros, lubos, durys, o pats pastatas aptvertas tvora. Jo techninės ir biuro patalpos turėtų atitikti aukšto patikimumo „Tier III“ standarto reikalavimus, kad serveriai veiktų nenutrūkstamai.

Planuoama, kad naujajame duomenų centre bus įrengta iki 100, o biure – apie 500 darbo vietų.

2020 metų vasarą dėl lietaus buvo pažeistos dabartinio duomenų centro patalpos. Po šio incidento nutarta įrengti naują duomenų centrą Vilniuje, Studentų gatvėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją